Практичний кейс для менеджерів ЗЕД від Володимира Осадчука, генерального директора COFCO Україна

March 20, 2018
Факультет аграрного менеджменту

В рамках курсу "Управління експортно-імпортними орераціями" для студентів 4 курсу факультету аграрного менеджменту, спеціалізація "Менеджмент ЗЕД", сьогодні відбулась зустріч з Володимиром Осадчуком, генеральним директором компанії COFCO Україна, представником Ради роботодавців ФАМ.

В своїй лекції він зупинився на важливості здобування фундаментальних знань під час навчання в університеті, а також закликав студентів отримувати додаткові практичні та прикладні знання та навички самостійно. Володимир Осадчук є випускником 1996 року факультету аграрного менеджменту нашого університету. Він акцентував увагу студентів на тому, що випускники факультету аграрного менеджменту дуже успішні: наразі маємо своїх представників у парламенті, уряді, великих бізнес-компаніях та галузевих асоціаціаціях тощо.

Володимир розказав про історію створення компанії COFCO та свій професійний шлях, починаючи від випускника факультету до посади генерального директора міжнародної компанії. Він зупинився на особливостях функціонування ринку землі в Україні та умовах ведення бізнесу. Зокрема, він також зупинився на перевагах та недоліках останніх законодавчих змін щодо відміни відшкодування ПДВ. Історичний екскурс у минуле щодо аналогічних підходів в протекціоністському адмініструванні регулювання ринку соняшнику призвело до того, що нині в Україні маємо недовантажені переробні потужності.

Також Володимир Осадчук зупинився на особливостях управління логістичними операціями при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності та ролі Укрзалізниці в цьому процесі.

Велику зацікавленість у студентів викликала також інформація від генерального директора компанії COFCO щодо процедури проведення співбесід при прийомі на роботу в міжнародну компанію. Він зазаначив, що спчатку пошукачі проходять серію тестів (в т.ч. математичних, щоб визначити їх ступінь аналітичного мислення) а також співбесіди з керівниками структурних підрозділів. До уваги також приймається інінціативність та креативність при вирішенні того чи іншого завдання. Володимир Осадчук, зокрема, зупинився на сучасному стані ринку праці та тенденціях, що його супроводжують. 

Значна увага також була надана питанню організації трейдингу та особливостям ціноутворення на аграрну продукцію.

По закінченню зустрічі студенти факультету аграрного менеджменту звернулись з проханням до Володимира Осадчука щодо продовження таких лекцій. Тож зразу було зафіксовано дату наступної зустрічі - 10 квітня 2018 року!

Анатолій Остапчук,

декан факультету аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook