Кафедра культурології: плануємо культурно-просвітницькі заходи…

October 2, 2017

Кожен, хто має відношення до великої сім’ї Національного університету біоресурсів і природокористування України, знає, що це навчальний заклад, який не лише дає знання, а й відкриває можливості для творчого росту, покращення здоров’я, фізичної форми, інтелектуального розвитку. Керівництво університету дбає про те, щоб і після навчальних занять життя студентів було різноманітним і насиченим, яскравим і багатим, тому на початку навчального року за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулися ряд зустрічей із питань реалізації Концепції виховної роботи та програми виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот».

За ініціативою проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші відбулася нарада заступників деканів з виховної роботи та представників кафедри культурології з питань планування і організації масових культурно-просвітницьких заходів. У вступному слові Сергій Миколайович наголосив на важливості такого напряму виховання, як естетичне, адже воно тісно пов’язане з громадянським, моральним, патріотичним. Участь студентів у творчих колективах і студіях, мистецьких проектах і масових заходах, на думку проректора, сприяє не лише тому, що вони правильно оцінюють прекрасне, формують естетичні ідеали, знаходять, на кого рівнятися, – молоді люди по-іншому ставляться до навчання і праці, стають духовно багатими, толерантними, небайдужими, дружними.

 

Бачення плану масових культурно-просвітницьких заходів на 2017/2018 навчальний рік висловила завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк. Покращивши умови роботи для творчих колективів, ювілейний для університету (як і для кафедри, адже їй цього року виповнюється 15) рік кафедра увінчає творчими звітами студії академічного, джазового та естрадного співу під керівництвом Наталії Шелепницької, мистецької студії «Сім сходинок» під керівництвом Романа Рудого, хорового ансамблю «SOUL» під керівництвом Любові Шкварун, студії бального танцю «Чарівність» під керівництвом Світлани Макоди, прем’єрним показом народного театру «Березіль», який запропонує режисер Наталія Тітенко та інших колективів. Родзинкою ж мистецьких проектів буде концерт-презентація славного народного ансамблю пісні і танцю «Колос», якому виповнюється 60 років (запланований він на 30 листопада). До Міжнародного дня студента відбудуться традиційні «Пісенні баталії», а зима в університеті розпочнеться конкурсом «Краса НУБіП».

Новим скеруванням кафедри стане образотворче мистецтво – перший конкурс образотворчого, візуального та фотомистецтва пройде вже з 9 жовтня і буде присвячений Міжнародному дню художника і, сподіваємось, влиє нові барви у творчу веселку.
     Пропозиції щодо покращення співпраці деканатів і кафедри висловили заступник декана факультету ветеринарної медицини Сергій Деркач, заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Петро Дрозд, заступник декана юридичного факультету Олена Улютіна, старший викладач кафедри культурології Валерій Музальов, доцент кафедри Тетяна Мисюра. У результаті зустрічі залишилася впевненість: ми готові йти назустріч студентам, ми зможемо дати їм поштовх до здобуття творчих вершин, і це допоможе у майбутньому привернути увагу кращих випускників шкіл України, які поповнять наші ряди.

Ірина Сидоренко,
доцент кафедри культурології

 

 
 

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook