Польські науковці зацікавилися Центром вивчення іноземних мов гуманітарно-педагогічного факультету

May 31, 2017

      31 травня в рамках візиту до університету делегація Вроцлавського природничого університету у складі представників відділення іноземних мов Марти Зеби та Марії Городнік завітала на гуманітарно-педагогічний факультет. Мета такого візиту – знайти точки дотику у співпраці. А їх виявилося декілька. По-перше, це налагодження співробітництва щодо іншомовної підготовки. Адже на факультеті готують перекладачів англійської та німецької мов, до того ж планується розширити спектр ще й польською та французькою мовами. Також з ініціативи декана Василя Шинкарука при факультеті створений і функціонує Центр вивчення іноземних мов. Аналогічний діє і в польському виші. Тож було б добре започаткувати співпрацю між самими центрами, зазначив Василь Шинкарук.

     Сторони висловилися за обмін викладачами, проведення літніх шкіл з вивчення мов під егідою центрів. Мова йшла і про стажування та проходження практик студентами. До речі, Марта Зеба вже встигла спробувати себе у якості викладача англійської для наших студентів і була приємно вражена високим рівнем їхньої мовної компетенції, комунікації та відкритості.

     Крім того, гостей зацікавили державні науково-дослідні тематики, що стосуються мовної підготовки, зокрема, «Розробка новітніх принципів створення реєстру цінних рослин парків і скверів м. Києва на основі термінологічних стандартів» (керівник проф. В. Шинкарук) та «Розробка новітньої концепції іншомовної підготовки різних категорій дорослих у процесі неформальної освіти» (керівник проф. Л. Вікторова). Тож у ході зустрічі з керівниками та виконавцями проектів були обговорені форми такої співпраці: організація і проведення тематичних наукових заходів, спільна публікація наукових статей та монографій.

     Гості також відвідали тренінгові заняття з реабілітаційної педагогіки, де стали безпосередніми їх учасниками, та майстер-клас із розвитку дрібної моторики. 

     Попереду – проведення бінарних занять, вивчення досвіду щодо сучасних методик викладання іноземних мов, а також освіти дорослих. 

Ольга Наконечна 


 
 
 
 
 
 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook