Учасники студентської конференції обговорили реалії і перспективи розвитку соціально-педагогічної науки

9 May 2017, 13:09

Фестиваль студентської науки, що відбувається у всіх куточках нашої країни, на кафедрі соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті проходить одночасно на двох рівнях: на ІV Міжнародному фестивалі організаційної, економічної та практичної психології «Мудрість поколінь» на базі Київського національного торговельно-економічного університету на чолі з завідувачем кафедри, доктором педагогічних наук, професором Л. В. Вікторовою (студенти-магістранти мали можливість взяти участь у практичних семінарах та майстер-класах) та на науково-практичній студентській конференції, де майбутні бакалаври соціальної педагогіки/соціальної роботи піднімали актуальні питання соціально-педагогічної науки. 27 квітня 2017 року відбулася науково-практична студентська конференція на тему: «Інноваційне освітнє середовище: досвід та перспективи», організована кафедрою соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті.

Її доповідачами були студенти І-ІV курсів. Вони підняли тематику соціально-педагогічної роботи з обдарованими дітьми (Аліна Скудна), проблем дитячої агресивності як соціально-педагогічної проблеми (Олександра Капітан), середовища дошкільника як фактору соціалізації (Марина Миколаєнко), особливостей роботи з важковиховуваними дітьми в загальноосвітньому навчальному закладі (Оксана Свіщо); ролі та місця соціального педагога у профорієнтаційній роботі (Оксана Неумита), у формуванні здорового способу життя (Карина Заболотня) та у соціально-педагогічній роботі з дітьми з особливими потребами (Олена Євенок) та їх значення для соціальної-педагогічної науки і практики. Вони ближче познайомили студентів зі своїми успіхами у наукових дослідженнях, реалізацією найуспішніших ідей, історією їх проведення та поділилися цінним практичним досвідом. А також наголосили на важливості креативного підходу та відданості своїй справі у соціальній роботі, значущості володіння комунікативними навичками у роботі з клієнтами та колегами-однодумцями.

Сьогодні у студентів з’явилась можливість випробувати себе в ролі справжнього соціального педагога/соціального працівника. Сподіваємося, що така науково-практична конференція сприятиме подальшій співпраці між студентами різних курсів, реалізації спільних проектів, проведенні навчальних і виробничих практик, розвитку нових навичок, умінь та здібностей, отриманні нових відчуттів та практичного досвіду, надасть потужний поштовх до зростання.
 
Молодь взяла активну участь в обговоренні актуальних питань сучасної педагогічної науки. Оргкомітет високо оцінив виступи всіх учасників та визначив переможців. 1-ше місце розділили Олександра Капітан та Аліна Скудна, 2-ге – Марина Миколаєнко та Оксана Свіщо, а 3-тє – Оксана Неумита, Карина Заболотня та Олена Євенок. Окремо були відзначені презентації студентів. Тут кращими виявилися Олександра Капітан та Аліна Скудна.
 

 
Закінчилося свято студентської науки задушевним спілкуванням за чашкою кави.


Найважливішим, на нашу думку, було те, що виступаючим задавали безліч питань учасники конференції, жваво обговорювали кожну проблему, що висвітлювалася у доповідях. Пальма першості тут належала Гризуновій Ганні, Мельник Юлії, Мірошниченко Євгенії та професорові Кубіцькому С. О.

Тамара Ковальчук,
кандидат педагогічних наук, доцент кафедри
соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook