Поетичний вечір: студенти економічного факультету порозмірковували поезією

March 7, 2017

Над поетичним словом, поезією розмірковували багато людей: письменники, філософи, митці і прості звичайні люди. Про те, що таке поезія, поетичне слово, багато сказано, написано, складено десятки визначень, суджень. Поезія, як і любов: або вона є, або її немає. Наведемо декілька висловів видатних людей про поезію. Іван Франко: " Поетичне слово, сказане в щасливій хвилі при якій одній нагоді, як золота монета, не тратить своєї вартості і по році, і по ста роках". Микола Гоголь: "Поети не з"являються не звідкись з-за моря, а виходять зі свого народу". Леся Українка: "Поетична мова - це найприродніша мова". Ліна Костенко: "Поезія - це неповторність душі". Василь Симоненко: "Поезія - це прекрасна мудрість". Павло Мовчан "Поезія - яскравий показник життєздатності національної мови".

Не байдужі до поезії і жителі країни НУБіП України. 6 березня у читальному залі гуртожитку № 10 відбулася друга зустріч літературно-поетичного клубу «Баланс», яка була присвячена Міжнародному жіночому святу – 8 березня.

 

  

Розпочався цей прекрасний вечір привітанням ведучих - наших мужніх чоловіків. Дівчата були просто не в змозі стримувати свої посмішки від чарівних слів Владислава Сахна та Олексія Черненького.

Першим продекламував вірш Василя Симоненка «Вона прийшла непрохана й неждана» Віталій Лобода.

А наступний виступ зачарував дівчат своєю ніжністю та лагідністю рядків відомого сучасного поета Ю. Іздрика. Ботвиновський Владислав знає, які вірші подобаються нашим красуням.

      До речі, потім і дівчата почали показувати свою любов до поезії. Ось, наприклад, Наталя Палагута прочитала вірш Павла Тичини «Ви знаєте, як липа шелестить». Павленко Яна та Герасимчук Ірина продовжили наповнення атмосфери вечора поезією про кохання. А тією, хто підняв всім і без того чудовий настрій, була Павленко Жанна з гумористичним віршем сучасної поетеси.
     Наступними представили свої власні вірші талановиті дівчата: Ахрамєєва Ярослава та Дювенжи Катерина, які підкорили серця всіх присутніх. З урочистим словом виступив почесний гість вечора: заступник декана економічного факультету Криворот Олег Григорович, який поділився життєвим досвідом і вніс нотки гумору та філософії, що є дуже важливим для поетів-початківців.

Панувала неймовірно позитивна і зворушлива атмосфера, всі були в полоні поетичного мистецтва.
Наступну зустріч учасники клубу «Баланс» планують провести найближчим часом і сподіваються на збільшення свого творчого колективу.

Голова СР гуртожитку №10
Базильчук Богдан
Секретар СО економічного факультету
Ахрамєєва Ярослава

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook