Вчена рада гуманітарно-педагогічного факультету: акцент на публікаційній активності викладачів

12 October 2016, 11:49

06 жовтня 2016 року відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету.

Традиційно на початку засідання голова вченої ради Василь Шинкарук вручив нагороди призерам ІІІ етапу ХVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П. Яцика, ІІІ етапу VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, фінального ІV етапу VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, що їх підготували викладачі кафедри української та класичних мов доц. Тепла О. М., доц. Вакулик І. І., ст. викл. Дядечко Л. А., ст. викл. Панкратова О. Л.

 

Голова вченої ради Василь Шинкарук поінформував членів ученої ради про кадрові зміни. Василь Дмитрович відрекомендував нового завідувача кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті доктора педагогічних наук, професора Лесю Вікторову. Попередньому завідувачеві кафедри докторові педагогічних наук, професорові Петру Лузану голова вченої ради, декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук подякував за багаторічну сумлінну працю на благо кафедри, факультету та університету і вручив нагороди. Крім того, Василь Дмитрович відрекомендував нових членів ученої ради факультету.

Перше питання порядку денного, що його розглянули на засіданні вченої ради, стало питання щодо проведення кафедрою історії і політології та кафедрою культурології культурно-виховних заходів у контексті популяризації НУБіП України. Завідувач кафедри історії і політології Сергій Білан наголосив на тому, що найголовніше завдання кафедри ‒ зацікавити наших студентів історією НУБіП України, сформувати відчуття причетності до славетної спільноти його вихованців та продовжувачів кращих традицій, зміцнити віру в добрі починання нашого молодого поповнення. Над цим завданням працює вся кафедра. Завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк розповіла, що кафедра тісно співпрацює з кафедрою історії і політології. Вона зазначила, що університет насамперед є центром культури, а тільки потім - навчання і виховання, і наше завдання - повинні навчити поважати гармонію навколишнього середовища, Цьому сприяють культурно-виховні і просвітницькі заходи. Ролик про факультет

Заступник декана Василь Ковальчук доповів про наукометричні показники науково-педагогічних працівників факультету, проаналізувавши і персональні індекси цитування, і сукупний кафедральний. На жаль, на факультеті працюють науково-педагогічні працівники, що мають показник h-індексу нуль, що зумовлено низкою причин. Тому завдання на найближчий час для всіх викладачів: працювати над підвищенням h-індексу. Голова вченої ради Василь Шинкарук закцентував увагу на тому, що публікаційна активність та індекс цитувань науковців, що дозволяють об’єктивно визначати рівень, значущість, популярність їх наукових досліджень; крім того, це один із показників, що враховують під час конкурсних відборів проектів науково-дослідних робіт, надання університетам статусу національного тощо.

Наступні питання були присвячені повторному розглядові ліцензійних та акредитаційних справ спеціальності. Завідувач кафедри соціальної роботи і психології Віталій Шмаргун і завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, професор кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Петро Лузан відповили на низку важливих уточнювальних запитання членів ученої ради щодо дотримання ліцензійних та акредитаційних вимог. Декан Василь Шинкарук наголосив на персональній відповідальності названих осіб за якісну підготовку справ і своєчасне подання до Міністерства освіти і науки України.

Вчена рада рекомендувала до друку низку монографій, навчальних посібників, словників, методичних рекомендацій. Крім того, розглянуто було низку важливих та актуальних питань життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook