Студенти-ветеринари відвідали історичні місця та виставки Національного комплексу «Експоцентр України»

22 жовтня 2021 року
     20 жовтня 2021 року студенти 3 групи 4 курсу факультету ветеринарної медицини разом з куратором групи, проф. кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Надією Дишлюк, під час екскурсії-подорожі історичними місцями Експоцентру України відвідали «Галерею сталевих фігур» та «Виставку» центральної алеї.


     Виставка «Галерея сталевих фігур» вже підкорила Європу, а в Україні відкрилася вперше. Ідея її створення належить польським сталкерам. Деталі для своїх перших залізних фігур ініціатор і автор проекту Хосе Маріуш Олійник збирав прямо на звалищі металобрухту поблизу Варшави, даючи, по суті, мотлоху друге життя в якості тепер уже предметів мистецтва. Студенти групи ознайомилися з експозицією, яка налічує більше сотні металевих фігур. На створення кожної знадобилося понад тисяча елементів і до восьми місяців ручної праці кількох майстрів. Серед експонатів з шестерінок, редукторів, гальмівних колодок, ланцюгів, болтів і гайок були представлені фантастичні тварини, герої коміксів, ігор, серіалів, а також копії авто у повний розмір - Bugatti, Ferrari, Harley-Davidson. Розглядати ці фігури можна було нескінченно, адже всі вони зберігають пам'ять про ті речі, з яких були зібрані. І за рахунок цього виглядали дуже незвично.


     На «Виставці» центральної алеї студенти групи ознайомилися з артпостерами, які створили українські художники. Натхненням для них стали історія та архітектура Експоцентру України.
     Всі учасники заходу відмітили, що екскурсія вийшла насиченою, захоплюючою та інформативною.

Надія Дишлюк,
куратор групи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook