Збори адміністрації механіко-технологічного факультету із студентами 3 курсу

12 жовтня 2021 року
   Напередодні проміжної атестації, в умовах змішаної форми навчання, виникає необхідність аналізу показників участі студентів в освітнього процесі. Попередні висновки про рівень поточного опанування семестрових знань, здобувачами вищої освіти, можна формувати за результатами їхньої активності на електронній платформі університету E-learn, на аудиторних та на on-line заняттях. Тому, обговорення поточної картини протікання освітнього процесу, дотримання заходів протиепідемічного захисту, формування наскрізного графіка практичного навчання та підготовка до літнього складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ), для вступу до магістратури – стали основними меседжами зборів адміністрації механіко-технологічного факультету із студентами 3 курсу, які пройшли 8 жовтня 2021 року.

   Декан факультету, Вячеслав Братішко, наголосив на неприпустимості порушення вимог навчального процесу, навіть, при тих умовах, що склалися – потрібно вміло поєднувати підробіток та освіту, а за відсутності можливості такого поєднання – перевагу віддавати навчанню, як основному виду діяльності студента, адже, кваліфікований дипломований фахівець, у майбутньому, зможе отримати пристойну посаду у провідній компанії, що забезпечить його вдале кар’єрне зростання. Декан акцентував увагу, на реалізації в освітньому середовищі, студентів 3 курсу, наскрізного графіка практичного навчання, який передбачає почергове проходження виробничої практики, у поточному семестрі, на базових підприємствах факультету. Також, деканат постійно здійснює моніторинг проходження пробного ЄВІ, третьокурсниками скороченого терміну навчання, щоб встановити чітку картину рівня знань іноземної мови, потенційними вступниками до магістратури. Декан зауважив, що тренувальне проходження ЄВІ повинні здійснити всі студенти випускних курсів.
   
  Заступник декана, Ігор Сівак, надав об’єктивну оцінку участі кожного студента в освітньому процесі, навів дані, стосовно їх активності у виконанні умов навчального плану. Зниження рівня участі деяких студентів у навчальному процесі – це проблема всього колективу факультету, яку потрібно вирішувати колегіально. Ні в якому разі не можна залишати молодих людей без підтримки стійкості їхньої свідомості, коли вони, можливо, заплуталися у пріоритетах свого життя. Заступник декана нагадав, що з 11 жовтня, стартує проміжна атестація, за результатами якої, на початку листопада поточного року, відбудеться засідання навчально-методичної комісії факультету. На вказане засідання будуть запрошені студенти, які мають низькі показники оволодіння дисциплінами навчального плану, разом з батьками, кураторами та старостами академічних груп. Наша спільна мета – не втратити студентів, а підтримати, шляхом активізації їх роботи перед початком сесійного періоду.

   За словами заступника декана, Миколи Березового, не можна допускати знаходження окремих здобувачів вищої освіти, за межами поля зору студентської спільноти та кураторів академічних груп. Кожен студент повинен усвідомлювати, що він знаходиться в колективі, де приймаються колективні рішення, стосовно, навчання, побуту та особистісного розвитку.
   У результаті зборів визначено, що інженерам - третьокурсникам необхідно активізувати роботу в електронному середовищі E-learn та наполегливо працювати на аудиторних заняттях. Крім того, студентам скороченого терміну навчання, потрібно підвищувати рівень володіння іноземною мовою, для складання ЄВІ. Перед сесією, факультет проведе повторний зріз знань володіння іноземною мовою для студентів випускних курсів.
Ігор Сівак, заступник декана механіко – технологічного факультету
з навчальної і виховної роботи
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook