Гуртом, відповідально і по-філософськи: відбулися збори мешканців гуртожитку № 6

10 вересня 2021 року

   Студентський гуртожиток – світ, у якому вирує життя. Світ, у якому студентів іспитують на самостійність. І особливо він непростий, незрозумілий для першокурсників. Та й другокурсникам через карантинні обмеження, локдаун, дистанційне навчання минулого навчального року навряд чи вдалося привчитися до дорослого самостійного життя, адаптуватися до постійного руху в гуртожитку, до метушні, призвичаїтися до своїх сусідів.

   На відкритому повітрі перед гуртожитком № 6 відбулися настановчі збори для 1-го та 2-го курсів гуманітарно-педагогічного факультету зі заступником декана Світланою Харченко, завідувачем гуртожитку Тетяною Фещенко та заступником завідувача гуртожитку Юрієм Масаловичем.
   Познайомили студентів із заступником декана з виховної роботи, кандидатом філологічних наук, доцентом Вадимом Овчаренком і з вихователем гуртожитку Ганною Медяник, старшим викладачем кафедри англійської філології. Не менш важливою була тема нововведення в системі поселення в гуртожиток – тепер враховується відвідування студентами пар.

   Мешканців гуртожитку ознайомили з правилами проживання: про обов'язкове дотримання правил пожежної безпеки при користуванні газовими плитами, дотримання санітарного стану кімнати та чергування на поверсі, а також про план дій студента, якщо він себе погано почуває. Наголосили на обов’язок – студент, входячи до гуртожитку, повинен показувати перепустку вахтерові.

 
   Про місцеве студентське самоврядування розповіла представниця студентської ради, майбутня журналістка Юлія Микитенко. Підтримання порядку та покращення умов життя студентів – одні з основних завдань студентської ради. Читальна зала, де можна в тиші підготуватися до занять; спортивна зала, де фізичними вправами можемо зміцнити своє здоров’я та дух; кімната з пральними машинами, де можна випрати свої речі і висушити їх; фоє, де в акваріумі можна побачити красивих рибок.

   Обговорили питання щодо дотримання санітарних норм в умовах пандемії, покращення умов проживання у гуртожитку та про побажання студентів. Студентів цікавило, чи можна збільшити час роботи душової кімнати, на що адміністрація гуртожитку відреагувала позитивно.

   На завершення Світлана Василівна наголосила – «Гуртожиток – це місце, де все робимо спільно заради спільного блага».
   Для студентів ця зустріч була стимулом для більш відповідального ставлення до проживання в гуртожитку.

Костянтин Рибалко,
студент-журналіст 3 курсу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook