Кафедра садівництва налагоджує співпрацю з коледжами

14 вересня 2021, 13:30

 Старт нового 2021-2022 навчального року для кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка став особливим, оскільки ознаменувався початком нового етапу співпраці з відокремленими структурними підрозділами НУБіП України.


В урочистій атмосфері відбулося святкування Дня знань та посвята першокурсників у студенти відокремленого структурного підрозділу (ВСП) «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБІП України», який 30 серпня 2021 р. гостинно відчинив свої двері.
Подія відбувалась у будинку народної творчості м. Заліщики. Від імені ректорату НУБіП України учасників святкової академії привітав з початком нового навчального року доцент кафедри садівництва агробіологічного факультету НУБіП України к.с.-г.н., доцент Юрій Андрусик, до речі колишній випускник цього навчального закладу.

У своїй промові він побажав першокурсникам ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» бути активними студентами, справжніми патріотами своєї країни та гідними продовжувачами вікових традицій одного з найстаріших навчальних закладів Тернопільщини.

Також Юрій Юрійович запросив викладачів і студентів відвідати кафедру садівництва та її навчальну лабораторію «Плодоовочевий сад». Запропонував співпрацю у наукових дослідженнях та сумісних публікаціях їх результатів.
Вже 1 вересня 2021 р. в день посвяти в студенти на агробіологічному факультеті НУБіП України з візитом-відповіддю кафедру садівництва відвідала викладач спеціальних дисциплін ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є.Храпливого НУБіП України» Стефанія Грицишин, викладач-методист, спеціаліст вищої категорії.

Разом зі Стефанією Федорівною співробітники кафедри обговорили стан сучасного садівництва, нові тенденції його розвитку в південному Поділлі та Україні в цілому. Для покращення методичного забезпечення навчального процесу та поповнення бібліотеки кабінету плодівництва заліщицького коледжу було передано комплект навчальних та методичних посібників авторства НПП кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка.
Завідувач кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка доцент Борис Мазур поцікавився проблемами та станом підготовки студентів, які у заліщицькому коледжі навчаються на агрономів-садівників. Розповів про можливості співпраці, наприклад, підготовки студентами коледжу тез доповідей на щорічну студентську наукову конференцію агробіологічного факультету. Найактивніших і вмотивованих кафедра садівництва з нетерпінням чекає на навчання у НУБіП України.
Наталія Шевчук,
доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook