Студенти нової спеціальності 126 "Інформаційні системи і технології" знайомляться з професією

8 вересня 2021 року

В новому 2021 році факультет інформаційних технологій започаткував підготовку в НУБіП України фахівців нової ІТ спеціальності - 126 "Інформаційні системи і технології", в результаті 27 студентів були зараховані на нову спеціальність, яка дозволяє майбутнім ІТ-фахівцям вивчити та впроваджувати у виробництво сучасні засоби та програмні складові для розробки, впровадження й дослідження інформаційних систем і технологій.

Пройшло перше ознайомлення з навчальним процесом в університеті, святкування Дня знань та отримання студентських та залікових книжок, ознайомлення з студентським містечком НУБіП та Голосіївським лісом, прийнята участь і отримані перші перемоги в спортивних змаганнях першокурсників. Попереду чекає складне і цікаве студентське життя.

Цікавим для студентів була і перша зустріч з майбутніми роботодавцями, можливістю ознайомитись з сучасним втіленням інформаційних систем і технологій у виробництві. 6 вересня студенти 1 курсу спеціальності "Інформаційні системи і технології" разом зі своїм куратором Садко М.Г. відвідали і ознайомились з одним з найсучасніших в Україні і навіть в Європі Датацентром “Парковий”, який дозволяє забезпечити користувачів всім спектром комп’ютерних послуг: надійним та якісним зв’язком, захистом та збереженням інформації, організацією хмарних технологій, зберіганням даних в хмарі, обробкою та аналізом великих об’ємів інформації.

 

Датацентр “Парковий” розташований в мальовничому куточку Києва, на його схилах, на Парковій дорозі, 16 а. Біля входу студентів чекали співробітники датацентру: головний інженер Голубничий Олег Іванонович і його заступник Огівчук Костянтин Іванович.

Щоб пройти в середину приміщень необхідно пройти ідентифікацію: перевірку документів з заявкою, яку надсилали керівництву датацентру, одягнути бахіли і пойти фейс-контроль. Після завершення цієї процедури розпочалось ознайомлення з роботою датацентру “Парковий”, з якою нас ознайомив головний інженер Олег Іванович та його заступник Костянтин Іванович.

 

Датацентр “Парковий” є найбільший та найтехнологічний центр зберігання та обробки даних та єдиний сертифікований в Україні по рівню надійності TIER 3, що означає: будь-який компонент інженерної інфраструктури центру може бути виведений з промислової експлуатації для проведення ремонтних або регламентних робіт без припинення надання послуг клієнтам.

Він являє собою сукупність спланованих певним чином територій, зовнішніх майданчиків (анклавів), будівель, приміщень, зі встановленими інженерними системами забезпечення та обслуговуючим персоналом, що утворюють загальний фізичний простір і технологічне середовище для розміщення комп'ютерів, електронних та інших засобів прийому, передачі, обробки, зберігання інформації і забезпечують задану ступінь доступності (готовності), розміщеного обладнання в заданому режимі функціонування.

Датацентр “Парковий” побудований компанією Schneider Electric у відповідності з самими високими світовими стандартами з використанням найкращих практик ведучих світових країн. Інженерна інфраструктура повинна відповідати вимогам надійності та безпечності:

 

“Парковий” використовує рішення від провідних світових виробників в даному сегменті: Schneider Electric, APC, Uniflair, VESDA, Cisco Systems, EMCDEll, NetApp та інші. Загальна площа Датацентру «Парковий» складає 2715 кв.м. З них 930 кв.м. займають сімнадцять машинних залів, здатних вмістити 400 шаф з устаткуванням клієнтів. Тринадцять екранованих залів, загальною площею 480 кв.м., мають додатковий захист від зовнішнього впливу електричного, магнітного та електромагнітного полів.

Підключений до двох незалежних джерел постачання енергії потужністю 4 МВт: основний і резервний. Є можливість надання шаф для розміщення обладнання особливо підвищеної потужності. Енергетична безпека гарантується дублюванням блоків розподілу електроживлення 2N та автономних дизельних генераторів (3 + 1) *1,7 МВт.

Серверні приміщення, об’єкти зв’язку і електропостачання обладнані за принципом «будівля в будівлі». Дизель-генератори розташовані в окремій будівлі. Навантажувальна здатність підлоги становить 1500 кг/кв.м. Спеціальні вогнетривкі конструкції гарантують, що клієнтські системи не постраждають від високої температури. 2 окремих в’їзди, автостоянка для співробітників та гостей.

ЦОД має 2 контури фізичної охорони (зовнішній та внутрішній) та відеоспостереження по всьому периметру. Особливий режим допуску в машинні зали дата-центру виключає можливість несанкціонованого фізичного доступу до обладнання клієнтів. Системи управління інформаційною безпекою відповідають міжнародному стандарту ISO/IEC 27001.

Успішна робота всіх складових датацентру “Парковий” відслідковується в апаратному центрі:

Екскурсія була корисна та цікава, студенти висловили велику подяку співробітникам Датацентру Парковий головному інженеру Голубничому Олегу Івановичу, його заступнику Огівчуку Костянтину Івановичу та іншим.

Садко М. Г., доцент кафедри інформаційних систем 
і технологій, куратор 1 курсу ІСТ 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook