Підведення підсумків діяльності за 2020-2021 навчальний рік у Бережанському агротехнічному інституті

2 вересня 2021 року
     30 серпня 2021 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» під головуванням директора Мирона Жибака відбулося розширене засідання Вченої ради. Основне питання, яке було винесене на її розгляд та висвітлено у доповіді директора: про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу інституту в 2020 – 2021 навчальному році та завдання на наступний навчальний рік в умовах пандемії.

     За традицією, засідання розпочалося із приємного моменту – вручення очільником закладу нагороди – диплому «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України» старшому викладачу кафедри енергетичних машин та технічного сервісу Андрію ГРАБАРУ.

     На початку виступу директор звернув увагу на основних тезах доповіді ректора Станіслава НІКОЛАЄНКА на серпневому засіданні вченої ради НУБіП України, висвітлив високі досягнення університету за минулий навчальний рік та довів до відома окреслені ректором основні завдання щодо всіх видів діяльності як для університету, так і для відокремлених підрозділів зокрема.
     Наш інститут попри всі виклики і загрози продовжує працювати, реалізуючи стратегічну мету й ціль, визначені Законом України «Про вищу освіту» і Програмою розвитку інституту «Голосіївська ініціатива – 2025».

     Далі очільник інституту провів ґрунтовний аналіз результатів роботи колективу за минулий навчальний рік, зупинився на підсумках навчальної, наукової та виховної роботи, міжнародній діяльності. Значний акцент було зроблено на вступній кампанії, від результатів якої залежить збереження контингенту студентів та науково-педагогічного колективу. У 2020-2021 н.р. в інституті при підтримці базового закладу отримано дозвіл на започаткування нової спеціальності «Агрономія» підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня.
     В центрі уваги діяльності інституту була і залишається питання підвищення якості підготовки фахівців», акредитація освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
     Також директор звернув увагу на проведенні значного обсягу господарських робіт, які враховуючи карантинні обмеження не припинялися.
     Для покращення практичної складової підготовки фахівців продовжено роботу щодо відкриття в інституті нових лабораторій та кабінетів. Зокрема, у поточному році відкрито лабораторії web-технологій та web-дизайну, безпеки праці в енергоустановках, інформаційних технологій в лісовому і садово-парковому господарстві, кабінет економіко-математичного моделювання та прогнозування розвитку соціально-економічних систем, а також модернізовано відповідно до спеціальностей 5 лабораторій та кабінетів.
     Мирон Миколайович відмітив значну активізацію роботи наукової бібліотеки, зокрема оновлення програмного забезпечення DSpace для формування репозиторію наукових, навчально-методичних праць науково-педагогічних працівників інституту та кваліфікаційних робіт студентів.
     Незважаючи на пандемію, у 2020-2021 році науково-інноваційна діяльність як викладачів, так і студентів характеризується певними здобутками, зокрема: захист докторської та кандидатської дисертацій, присудження вченого звання професора та захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії зі спеціальності 051 «Економіка»; проведення міжнародних науково-практичних конференцій, семінарів, отримання призових місць на конкурсах студентських наукових робіт.
     З метою виконання спільних наукових проєктів науковцями інституту реалізуються угоди про співпрацю з іншими закладами вищої освіти, науковими установами та провідними аграрними підприємствами регіону.
     Пріоритетною сферою соціального життя колективу була реалізація ряду заходів з національно-патріотичного виховання.
     Закінчуючи свою доповідь директор окреслив основні завдання у всіх видах діяльності інституту на 2021 – 2022 н.р., привітав колектив із початком навчального року і побажав міцного здоров’я та плідної праці.

  

     В обговоренні доповіді взяли участь: заступниця директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія БІЛИК, головна бухгалтерка Дарія МИГДАЛЬ, завідувачка кафедри економіки підприємства Ірина ГУРСЬКА, завідувач кафедри лісового та садового паркового господарства Василь КУЗЬОВИЧ, завідувач кафедри електротехнологій та експлуатації енергообладнання Любомир КОЛОДІЙЧУК. У своїх виступах усі вони підтримали курс інституту на високу якість освітнього процесу, наукової діяльності, необхідності посилення практичної складової навчання, напрацювання і використання дієвих методик викладання в умовах пандемії, схвалили доповідь директора.

  

     В засіданні вченої ради взяв участь доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України Віталій САВЧЕНКО, який у своєму виступі привітав присутніх з початком нового навчального року, схвально оцінив роботу колективу інституту за минулий навчальний рік та наголосив на всебічній підтримці нашого ЗВО зі сторони НУБіП України.
     Наступні питаннями засідання: затвердження плану роботи Вченої ради на 2021-2022 навчальний рік та внесення змін у структуру інституту.

     На завершення директор Мирон ЖИБАК висловив подяку за всебічну підтримку ректору НУБіП України Станіславу НІКОЛАЄНКУ, проректорам, відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання та іншим структурам університету.

Ігор Федуняк,
учений секретар

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook