Вітаємо Анатолія Бикіна із нагородженням нагрудним знаком «Відмінник освіти»!

2 вересня 2021 року

     Сьогодні агробіологічний факультет заслужено є одним із флагманів Національного університету біоресурсів і природокористування України, який готує висококваліфіковані кадри для аграрного сектору України, що достойно складають конкуренцію випускникам інших ЗВО. Проте, для успішної реалізації поставлених перед факультетом завдань він потребує згуртованого і мотивованого колективу в цілому, і кожної кафедри окремо. Досягти згуртованості і вмотивованості колектив в змозі лише тоді, якщо його очолює не тільки видатний вчений, лідер інтелектуальної думки, а й талановитий організатор, який здатний об’єднати і згуртувати навколо себе інших людей та повести їх за собою.
     Анатолій Вікторович Бикін є саме таким лідером. До числа його заслуг безперечно відносяться: високий професіоналізм, ерудиція, сприйняття нового, принциповість, вимогливість, доброзичливість, вірність служіння Україні та науці. Саме він володіє прекрасними людськими і професійними якостями, що допомагають йому ефективно управляти колективом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна. Тож, нагородження Анатолія Вікторовича нагрудним знаком «Відмінник освіти» є логічним і заслуженим за вагомий внесок у розвиток університету і освіти в цілому.


    Анатолій Вікторович пройшов значний трудовий шлях: після закінчення 1989 р. Української ордена Трудового Червоного Прапора сільськогосподарської академії пов'язана з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, де він пройшов шлях від стажиста до завідувача кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна. У 2002 році Бикіну А.В. присвоєно вчене звання доцента, у 2000 році присуджено науковий ступінь доктора сільськогосподарських наук, а у 2003 році – вчене звання професора. У 2010 році Бикін А.В. обраний членом-кореспондентом Національної академії аграрних наук України з спеціальності загальне землеробство, агроекологія.
     Бикін А. В. зробив вагомий внесок у розвиток Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також у розвиток освіти, науки і виробництва в цілому. Має значний трудовий досвід: 1993–1995 рр. – заступник декана факультету агрохімії та ґрунтознавства, з 2000–2002 рр. – декан факультету агрохімії та грунтознавства, а у 2002–2004 рр. – директор Центру рослинництва, техніки та технологій. Упродовж 2004–2005 рр. – декан агробіологічного факультету. З 2000 році є головою спеціалізованої вченої ради Д 26.004.04. Із 2006 року – завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна.
     Професор Анатолій Бикін постійно піклується про актуальність і престижність наукових напрямів з експериментального агрохімсервісу та їхній тісний зв'язок з нагальними проблемами аграрного сектору України. Це наполегливий, працелюбний і знаний вчений з притаманним йому постійним прагненням діяльності, невичерпним запасом енергії та творчих задумів. Свої знання і набутий науковий досвід він передає молоді, підтримує її творчу ініціативу. За його ініціативою, яка знайшла активну підтримку у агробізнесі, була створена ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» на агробіологічному факультеті НУБіП України, яка відрізняється інноваційністю і неординарністю. Ним започаткована і активно підтримується співпраця кафедри із Еколого-Натуралістичним центром учнівської молоді МОН України з метою популяризації агрономії серед школярів.


     Бикін А. В. є членом Української асоціації виробників картоплі, членом Міжнародного союзу агрохіміків і ґрунтознавців, членом «Спілки ґрунтознавців і агрохіміків України», є експертом Інституту незалежних експертів України, де опікується розвитком питань сучасного агрохімсервісу в освіті, науці і виробництві.

     Має нагороди: Подяка Київського міського голови, Трудова відзнака «Знак пошани» Міністерства аграрної політики та продовольства України, Почесна грамота Національного університету біоресурсів і природокористування України, Почесна грамота Президії Національної академії аграрних наук України, Грамота Міністерства аграрної політики та продовольства України, Орден «Заслужений картопляр» Інституту картоплярства НААН України, Почесна грамота Верховної ради України, Пам’ятна ювілейна медаль «100 років Національної Академії аграрних наук України».
     Тож, вітаємо нашого наставника Анатолія Вікторовича Бикіна із почесною нагородою «нагрудний знак «Відмінник освіти»» і бажаємо міцного здоров’я, добробуту у родині, нових цікавих ідей і реалізації творчих задумів,наснаги та натхнення для подальших звершень!

Колектив кафедри агрохімії

та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook