Щоденник поселення: день другий - політ нормальний!

22 серпня 2021 року

Другий день поселення виявився трішки спокійнішим, адже основне навантаження очікується завтра-післязавтра. Зранку, як і вчора, лунала музика, створюючи позитивний та оптимістичний настрій, на вулиці стояли столи, стільці, лежали підготовлені для заповнення документи, очікувала комісія з поселення..

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, спілкуючись зі студентами, батьками, зазначив, що завданням всього викладацького складу, студентського самоврядування - допомогти першокурсникам якнайшвидше адаптуватись в студентському середовищі. А головним завданням для них є вчитись в повну силу, активно брати участь у всіх спортивних та культурно-масових заходах, щоб повною мірою насолодитись насиченим студентським життям.

Сьогодні першокурсники, які заселились ще вчора, зустрічаючи новоприбулих, почували себе просто старожилами: адже вони вже провели свою першу ніч в гуртожитку, дізнались про розташування місцевих супермаркетів, самі приготували собі сніданок! Тому наші «першачки» з радістю допомагали кураторам гуманітарно-педагогічного факультету, які зустрічали своїх студентів.

Приємно, що імідж нашого університету зростає, географія ширшає: сьогодні ми зустрічали майбутніх журналістів з Дніпра, міжнародників зі Львова, соціальних працівників з Кривого Рога, психологів із Запоріжжя та Полтави, філологів зі Слов’янська та Золотоноші. Радує, що спільну мову під час поселення знаходили не тільки діти, але й їхні батьки, які обмінювались телефонами, намагались нагодувати наперед своїх дітей, радіючи за них та хвилюючись водночас.

Мама однієї з першокурсниць згадала свої студентські роки, засмутилась – як швидко вони минули, та замріяно оглянувши студмістечко, мовила: «Оце б і я разом з тобою, доню, пішла вчитись…» На що наші викладачі не розгубились й провели коротеньку профорієнтаційну роботу – адже ми радо вітаємо всіх, хто хотів би в нас навчатись в будь-якому віці!. А вже вибирати є серед чого: пишаємось, що НУБіП України і цього року розширив перелік спеціальностей, за якими відбувається підготовка фахівців. Тож разом вкотре вже вирушаємо гризти граніт науки!

Та принагідно хочеться щиро подякувати директорові студмістечка Сергію Стецюку, який з самого ранку щодня пильнує непростий процес поселення, надає відповіді на будь-які питання та допомагає розв’язати проблеми соціально-побутового чи іншого характеру студентам та їхнім батькам.

Отже, далі буде!..

Валентина Культенко,
завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook