Ректорат: університет готується зустрічати першокурсників та відзначати 30-річницю Незалежності України

16 серпня 2021 року
     16 серпня 202 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Як зазначив ректор, добігає кінця вступна кампанія, завершується зарахування студентів, які навчатимуться за контрактом. А отже головним завданням є – підготовка кампусу до поселення та початок нового навчального року. 23-24 серпня відбудеться заїзд першокурсників та студентів другого року навчання, а також магістрів, до гуртожитків, 25-27 серпня пройде Школа першокурсника, а в День знань – 1 вересняпосвята в студенти. Відповідні графіки та детальну інформацію розміщено на офіційному сайті університету.

 

       Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на діяльності Оперативного штабу – заплановано провести нараду та оновити існуючий механізм інформування щодо стану захворюваності на ГРВІ, в т.ч. коронавірусну хворобу. В студентському містечку триває активна підготовка до зустрічі студентів. На 20 серпня заплановані урочисті заходи з нагоди 30-річниці Незалежності України, які розпочнуться о 10 годині біля навчального корпусу №3.

 

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про перебіг підготовки до серпневого засідання вченої ради, формування проекту рішення.
     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформував про готовність низки оновлених лабораторій до презентації 28 серпня, зокрема біотехнологій, кіберполігону та спеціалізованих ветеринарних.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про хід підготовки гуртожитків, зокрема ремонти кімнат, а їх вже зроблено 298, для першокурсників. Робота триває і кампус радо зустріне студентів. Також розроблений план ущільнення на випадок загострення пандемії в столиці.
     Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про завершення збору ранніх зернових. Маємо врожайність 51 ц/га, що на 27% більше минулорічної, проведена ревізія поголів’я великої рогатої худоби та видані пропозиції з оптимізації, проводиться заготівля сіна та силосу, закривається волога.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про перебіг створення філії університету в Китаї, набір іноземців на навчання, аналіз бюджету. Акцентував увагу на оптимізації штату кафедр у зв’язку з результатами набору до магістратури.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко назвав головним пріоритетом підготовку гуртожитків до поселення студентів. На це направлені всі сили і потужності господарників. Також не залишається поза увагою питання економії енергоресурсів та підготовка до опалювального сезону.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на діяльності приймальної комісії, зауваживши, що за результатами вступних випробувань не було подано жодної апеляції. Завершується прийом документів від абітурієнтів, які бажають навчатися за контрактом. 18 серпня відбудеться нарада із заступниками деканів та директорів щодо організації навчального процесу, зокрема унормування розкладу – на період очного навчання щоденно буде чотири пари з пріоритетом практичним та лабораторним заняттям. Також триває підготовка до чергової акредитації.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – провести ретельний аналіз вступної кампанії, унормувати розклад занять для очного і дистанційного навчання. Валерію Іщенку – підготувати нараду з енергоефективності, завершити вмеблювання кімнат в гуртожитках. Сергію Кваші – організовано зустріти студентів, оновити діяльність Оперативного штабу, провести урочисті заходи з нагоди 30-річниці Незалежності України. Вадиму Ткачуку – підбити підсумки фінансово-економічної діяльності навчально-дослідних господарств, проаналізувати позиціонування в рейтингу QSуніверситетів-конкурентів. Оксані Барановській – оприлюднити графіки вчених рад факультетів та ННІ, посвяти в першокурсники, надати узагальнені матеріали до проекту доповіді ректора на серпневому засіданні вченої ради.

  

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook