Вступники спеціальності «Філологія (англійська мова та друга іноземна»: «Живи. Мрій. Стартуй!»

2 серпня 2021 року

  Вступна кампанія у НУБіП України 2021 року набрала обертів і перебуває в активній фазі. Чинні умови вступу, зважаючи на можливість подання заяв в електронній формі, значною мірою позбавляють технічних секретарів приймальної комісії можливості особистого спілкування з абітурієнтами. Тож нинішній період, коли вступники подають оригінали документів на омріяну спеціальність «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), (Англійська мова та друга іноземна)», викладачі кафедри романо-германських мов і перекладу намагаються використати максимально для того, щоб не тільки розповісти майбутнім студентам про особливості навчального процесу, а й познайомитися з ними, дізнатися про їхні враження від відвідування університету, очікування від навчання.

   Які вони – вступники 2021 року?

  Цьогоріч контингент вступників на Філологію особливо відрізняється від вступників попередніх років. Відрадно, що у свої 16 – 17 років вони є цілеспрямованими, упевненими в собі, дослухаючись до батьків, прогнозують своє майбутнє. Це молоде покоління, яка своїми інтелектуальними здібностями, знаннями та вміннями допоможе утвердити статус України як сильної і могутньої держави загалом у європейському контексті. 

   Владислав Єрілов, м. Прилуки: «Мені 17 років, моє захоплення – це вивчення іноземних мов, передусім англійської. Проте цей процес не одразу був легким: спочатку нові слова здавалися складними і не викликали інтересу, та коли я поставив собі за мету розуміння англійської мови, справи пішли на краще. Моя вчителька англійської мови постійно дивувалася, як мені вдається «освіжити» свої знання, і я відповідав, що бажання може змусити людини змінитися і докладати максимум зусиль.

   – На мою думку, НУБіП України – досить престижний навчальний заклад, тому я довірився інтуїції мами і обрав цей університет для покращання знань, пошуку себе і нових перспектив. Тут я хочу також знайти нових друзів, цікаво й корисно проводити дозвілля і мати змогу грати у волейбол- улюблений вид спорту.
   Якщо говорити про вибір професії, то важливо розуміти, що останні кілька років проблема мовного бар’єру є надзвичайно актуальною. Без перекладачів неможливо укладати міжнародні договори, угоди, створювати міжнародні об’єднання. Іноді, щоб зрозуміти один одного, достатньо лише погляду, але часто між людьми різних національностей постає мовна перешкода. Такі люди, як я, що бажають стати перекладачами, повинні цю проблему вирішувати. Крім того, я завжди мріяв подорожувати і побачити нові країни. Обраний фах дасть змогу знайомитися з новими людьми і безперешкодно комунікувати з ними. Для мене як пацифіста це є найвищою метою. Приємно бути тим, хто об’єднує».

   Анастасія Нофенко, м. Київ: «Мені 16 років, я випускниця НВК «Ерудит». Уже 10 років професійно займаюся спортивно-бальними танцями.

– На хвилі шаленого темпу розвитку сучасних технологій англійська мова стрімко підкорила весь світ. Жодна мова у світі не має такого глобального поширення, як англійська. Ця мова стала універсальним способом комунікації між різними культурами та народами. 80% всієї інформації, яка міститься у мережі інтернет, закодована саме цією мовою. Англійський філолог – це саме той фахівець, який надзвичайно затребуваний у сучасному суспільстві, тому актуальність професії не викликає жодних сумнівів.
   Про НУБіП України прочитала багато позитивних відгуків, ознайомилася із офіційним сайтом університету, де знайшла всю потрібну інформацію, тому й вирішила вступати сюди. Враження про навчальний заклад та від атмосфери, що панує в ньому, загалом дуже позитивні. Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Миколаївна Савицька люб’язно надала інформацію щодо програми подвійних дипломів, можливості проходження закордонного стажування. Я прагну знань і переконана, що зробила правильний вибір».

   Отже, вступна кампанія триває, а ми бажаємо всім абітурієнтам вступити на омріяну спеціальність! Стартуй відповідально!

 

Розмовляла
Оксана Тепла,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook