За модерування директора ННІ неперервної освіти і туризму Олени Ковальової відбуваються Національні діалоги з трансформації продовольчих систем в рамках підготовки позиції України до Саміту ООН з продовольчих систем

19 липня 2021 року
     Студенти Національного університету біоресурсів та природокористування України мають можливість долучитись до процесу формування державної позиції в сфері аграрної політики в контексті зміни підходів до питання продовольчої безпеки та досягнення Цілей Сталого Розвитку 2030. Особливий інтерес такі події становлять для студентів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» як практичний приклад відкритої демократії при розробці заходів державної політики.

     Сьогодні, 19 липня 2021 року в продовження серії публічного обговорення пропозицій громадськості, бізнес-асоціацій, наукової спільноти, органів державної влади відбуватиметься третя зустріч, присвячена питанням впливу зміни клімату на сільське господарство та формуванню підходів державної політики в аграрній, економічній та екологічній сферах.
     Тема заходу: «Дружнє до довкілля виробництво».
     «Розумна зелена угода» для України, кліматичні виклики і забезпечення ресурсоефективності та природоохоронного виробництва, біоенергетика, практичні кроки до інклюзивних систем харчування в Україні, агрометеорологічні служби, трансформація систем зрошення, національна політика у відповідності до Коронівійської Спільної Програми ООН з питань сільського господарства.

     Дискусія «Національний діалог. Трансформація продовольчих систем: український контекст» відбуватиметься 19 липня 2021 р, час: з 13:00 – 15:00 (INVERIA event space, м. Київ, вул. Володимирська 49-А) з трансляцією на Фейсбук-сторінках Мінагрополітики та Мінекономіки України за участі керівництва чотирьох міністерств та підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН:

  • Романа Лещенко, Міністра аграрної політики та продовольства України,
  • Тараса Висоцького, Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України,
  • Тараса Качки, заступника Міністра економіки України, Торгового представника України,
  • Дмитра Сеніка, заступника Міністра закордонних справ України,
  • Краснолуцького Олександра, заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Посилання на реєстрацію учасників: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-Vor6l__23sxunvKZUr0BHrhVCyCpRu6cVcUXuS6GFnZ3RQ/viewform
Попередній захід відбувся 14 липня 2021 за темою «Стійкість до ринкової нестабільності та доступність продуктів харчування для всіх».

     Пропозиції, надані громадськими організаціями та науковими колами сконцентровані на законодавчих та організаційних заходи в напрямах: зростання ролі України на зовнішніх ринках продовольства, розширення співпраці із гуманітарними організаціями, підтримка малих сільсь-когосподарських виробників в продовольчих системах (фінансова, організаційна та дорадча підтримка), дотримання принципів екологічної та соціальної відповідальності в процесі виробництва та при реалізації державної підтримки, а також – розвиток інновацій та цифрових перетворень.

Деталі: https://latifundist.com/novosti/55918-tselostnaya-prodovolstvennaya-sistema-sposobstvuet-ustojchivomu-razvitiyu--mnenie
 

Ковальова Олена,
директор ННІ неперервної освіти і туризму

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook