Міжнародний фестиваль психології «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES

19 квітня 2021 року

     З 12 по 14 квітня 2021 р. відбувся Міжнародний фестиваль психології «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES, який відбувся на базі Центру педагічних та психологічних досліджень КНТЕУ відеоконференція в Zoom. В рамках Міжнародного фестивалю психології «Мудрість поколінь». В даному фестивалі прийняла участь к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Жарікова Олена Борисівна та студенти - члени наукового грутка кафедри."Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення".

     Міжнародний фестиваль психології «Мудрість поколінь» налічував три майстер-класи. Перший майстер-клас Міжнародний фестиваль «Мудрість поколінь», майстер-клас «Поспостерігай за своїм мисленням: координатна система радості і страждань» відбувся 12.04.2021. Його спікерами були Ханс-Вольфф Граф – дипломований педагог і психолог, ведучий семінарів і тренінгів (з 1975 р.), засновник власної школи «Індивідуальної Трансистемної Психології» – («ІТП») з досвідом міжнародної діяльності (м. Мюнхен, Німеччина) та Анастасія Сидоренко – асистентка-перекладачка, біохімік та студентка медичного факультету університету ім. Людвіга-Максимілліана у (м. Мюнхен, Німеччина).

     Була донесена інформація про спроцес спостереження за мисленням, про систему радості та страждань. Адже багато людей не сприймають теоретичні зображення. Вони хочуть відчувати щось на дотик і тримати в руках, щоб вірити в це і могти працювати з цим. Спікерами було проведено тренування у розпізнаванні і розумінні різних «станів буття» всередині координатної системи куба. Завданням спікерів було показати вибудування системи координат «мотивація-демотивація», тоді, коли негативні моделі мислення і поведінки більше не будуть.
     На другому проведеному майстер-класі Міжнародного фестивалю «Мудрість поколінь», розглядалася тема «Відновлення ресурсів або як залишатися стресостійким», 13.04.2021. Спікер Віктор Мозговий – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології КНТЕУ, Віце-президент Міжнародної Академії Психодрами (IAP), психолог 8-го Чернігівського Навчального Центру Держспецтрансслужби, навчаючий тренер психодраматерапевт.

     Сьогодні, кожен з нас опинився в ситуації тиску глобального планетарного стресу, спричиненого пандемією COVID-19. Умови життя, що змінилися, ставлять нас перед вибором прийняття «нової реальності» та пошуку ефективних шляхів подолання тривоги, депресії та безпорадності. Відновити ресурси та отримати новий психологічний інструментарій подолання стресу було головним завданням майстер-класу».
     Третій майстер-клас Міжнародний фестиваль «Мудрість поколінь», майстер-клас «Шлюбний потенціал як основа міжособистісної сумісності подружньої пари», 14.04.2021р. Спікер Євген Потапчук – доктор психологічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, завідувач кафедри психології Хмельницького національного університету, Голова Української асоціації сімейних психологів.

     Євген Потапчук розповідав про «Шлюбний потенціал як основа міжособистісної сумісності подружньої пари». Тема була цікавою. Отримали корисні знання про те як:

  • навчитися діагностувати шлюбний потенціал;
  • навчитися підбирати і пізнавати шлюбного партнера;
  • визначати рівень міжособистісної сумісності партнерів;
  • корегувати проблемні аспекти міжособистісної взаємодії зі шлюбним партнером.

      Євген Потапчук надав можливість слухачам по відеоконференції в Zoom зробити декілька анкетувань щодо діагностики шлюбного потенціалу та міжособистісної сумісності шлюбної пари (фізичної привабливості, інтелектуально-світоглядної привабливості, морально-психологічної привабливості, матеріально-фінансової привабливості, стійкості до комплексів, фізіологічної та психологічної залежності тощо).

    Дякуємо Центру педагогічних та психологічних досліджень КНТЕУ за участь у Міжнародному фестивалі психології «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES та спікерам за можливість почути цікаву інформацію.

Доцент кафедри
банківської справи та страхування
О.Б. Жарікова

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook