Дистанційне навчання – цікаво та з користю

20 квітня 2021 року

       Перебуваючи на дистанційному навчанні, мешкаючи при цьому в селі (Волинська область, Маневицький район, с. Комарове), я стараюсь якісно виконувати завдання до лабораторних робіт з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва». Лабораторні роботи проходять дуже цікаво та захоплююче. Відповідно до плану ми виконували лабораторну роботу «Оцінка екстер’єру водоплавної птиці». Метою заняття було навчитись оцінювати екстер’єр качок та гусей, вивчити особливості їх екстер’єрних ознак та уміти визначити у них проміри, стать і вік. Опанувати методи взяття промірів. Під керівництвом нашого викладача, доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вікторії Вікторівни Мельник, маючи у домашньому господарстві качок я мала змогу власноруч визначити живу масу, взяти деякі екстер’єрні проміри цієї птиці.

Мої піддослідні качка та качур

 

Зважування качок

        Я визначала такі проміри: довжина тулуба (відстань між останнім шийним хребцем та кінцем куприка), довжина кіля (від початка до кінця кіля грудної кістки), обхват тулуба (біля основа крил по вертикальній лінії, дотичний до останнього шийного хребця та переднього краю кіля), довжина стегна, довжина гомілки (від початку і до кінця відповідної кістки), довжина плесна (від зчленування гомілки і плесна до початку пальців).

Визначення довжини тулуба

Визначення довжини кіля

Визначення довжини гомілки

Визначення довжини плесна

Визначення обхвату грудей

        При цьому я використовували мірну стрічку. На жаль проміри, які потрібно брати за допомогою кронциркуля (глибина грудей, ширина грудей, ширина таза) я визначити не змогла, оскільки у мене відсутній даний прилад. На основі промірів птиці я розрахували індекси тілобудови.

       Що стосується теоретичної частини занять, то всі необхідні матеріали (конспекти лекцій та презентації, методичні вказівки, відео, фотографії тощо) ми переглядаємо та вивчаємо на електронному курсі дисципліни.

        Отже, дистанційне навчання потрібно використовувати з користю, воно надає нові навички, можливості та вміння!

Анна Патейчук,

студентка 3 курсу 2-ї групи

факультету тваринництва та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook