Мандрівка до Київського зоологічного парку

4 квітня 2021 року

     В рамках виховної роботи куратором 3 групи ОС «Магістр» 1 року навчання Уманець Р.М. була проведена організаційна година в умовах Київського зоологічного парку. Не зважаючи на те, що карантин вніс зміни в повноцінну роботу парка, студенти мали змогу потрапити до відділу «Птахи» завдяки завідувачу Віталію Лясківському.

     Віталій детально ознайомив студентів з особливостями умов утримання та годівлі птахів різних видів. В зоопарку їх налічується близько 110 особин, з них більше 20-ти видів тих, що занесені до Червоної книги України. Студентів вразили своєю красою Кучерявий і Рожевий пелікани, Рожевий фламінго, Вінценосний журавель… Також, зацікавили рідкісні види папуг – Молукський какаду, Рожевий какаду, Жовточубий какаду, Синьо-жовтий ара. Батьківщиною цих птахів є південна частина планети, тому їх ще утримують у закритих вольєрах. У всесезонних вольєрах перебувають папуги виду Калита (його ще називають папуга-чернець), Розела, а також фазани різних видів, павичі, хижі птахи та ін.

     Окрім птахів студенти мали змогу побачити ведмедів, які щойно прокинулись після зимівлі, поспілкуватися з балакучим бараном та пригостити смаколиками свійських тварин (пекінське порося, кіз та качок).

       Висловлюємо щиру подяку адміністрації і співробітникам Київського зоопарку за надану можливість та організацію цікавої і змістовної зустрічі!

Руслана Уманець
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook