МАРИНА ЗАПОРОЖЧЕНКО: МОЯ ІСТОРІЯ

31 березня 2021 року

Цю зворушливу історію свого вступу і навчання на спеціальності "Міжнародні відносини" нам розповіла студентка першого курсу Запорожченко Марина.
Подивіться на цей знімок. Це – я. Мене звати Марина Запорожченко, мені тут шість років. На цій фотографії я зі своєю бабусею Валею на випускному з дитячого садочка.



Це щасливі часи. Мій садочок розташований у місті Луганську.
А це – фотографія нашої хати в місті Луганську після того, як в неї потрапила бомба.



На щастя, усі залишилися живими, але навряд чи ми колись туди повернемося.
Чому я це вам показую? Тому, що коли це все з моєю родиною сталося, я подумала що бомби самі по собі в будинки не падають і людей обездоленими не лишають. Бомби запускають люди, тому, що інші люди сказали їм це зробити. Тому, що ці люди не змогли між собою домовитися. І тепер іде війна. Я вирішила поступати на "Міжнародні відносини" тому, що хочу аби люди домовлялися між собою без зброї.
А це – моя бабуся Тамара.

Вона пройшла дві війни. Вона була проти того, аби я “лізла” в політику. Мовляв – це брудна справа. А я так думаю, що брудна справа – це коли її роблять непрофесіонали, а я хочу бути професіоналом високого рівня. І змінити ситуацію.
Подруги казали: бути дипломатом – це не для дівчат. Але я так не вважаю.

І ось я – студентка першого курсу спеціальності "Міжнародні відносини" Національного університету біоресурсів і природокористування України. Коли я готувала документи до вступу, то сумнівалася, бо заклад має аграрний ухил. Але потім подивилася на високий рейтинг університету і ризикнула. Тепер розумію, що це було правильне рішення!
Спочатку мені було важко. У школі я всіх знала, а тут все нове. Проте, починаючи з самого першого дня, до нашої групи поставили куратора, який допомагає вирішувати усі проблеми – як знайти аудиторію чи корпус, або до кого звернутися якщо захворів чи втратив якийсь документ...
Мені дуже подобається готуватися до семінарських занять. Я отримую задоволення він навчання.

Я посилено вчу польську мову, бо на другому курсі хочу поїхати на міжнародне стажування до Варшави.
А кожен ранок, коли я виходжу з маршрутки біля нашого університету в мене одразу піднімається настрій – навколо багато зелені і гарне повітря.

Ще в мене є жук-скарабей – мій талісман на вдачу. Його я привезла з Луганська.

Я згадую своїх друзів, сусідів. Це дуже сумне почуття. Але я рухають уперед, щоб щось в цьому світі змінити. НУБіП для мене – це рух уперед.


Марина Запорожченко,

студентка першого курсу спеціальності 

"Міжнародні відносини, суспільні комунікації

та регіональні студії" НУБіП України 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook