Практичні аспекти реалізації методів формування стилю педагогічного спілкування під час відкритих занять викладачів кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

23 березня 2021 року

   23 березня було прочитано відкриту лекцію з дисципліни «Логістика» для студентів 2-го курсу спеціальності «Менеджмент» факультету аграрного менеджменту. Лекцію на тему «Складська логістика» студентам представила д.е.н., професор Резнік Надія Петрівна, яка висвітлила, через розкриття сутності та особливостей основних сучасних методів і технологій складування, формування мережі складів, визначення оптимальної системи складування. Наразі, складська логістика – техніка управління товарними запасами підприємства, їх облік і розумний розподіл, що є складовою частиною процесу доставки вантажу до споживача, тому вона тісно пов’язана з транспортною логістикою. 

   Надія Петрівна із використанням презентаційного матеріалу розкрила  поточний стан справ на логістичному ринку України, що є далеким від ідеального – висвітлила низку проблем, що перешкоджають розвитку галузі. Обґрунтовані лектором проблеми спричинені як загальною економічною ситуацією у країні, так і локальними недоліками у складській сфері. Лектор зупинилася на вагомих проблемах галузі:
•дефіциті кваліфікованих кадрів – немає актуальних навчальних програм із теорії та практики складської справи;
•загальному дефіциті кадрів у зв’язку з міграцією персоналу за кордон;
•слабкій інфраструктурі логістики у цілому;
•використання технологій та методики складування, що застаріли;
•нерозуміння керівниками підприємств важливості логістики;
•брак фахової інформації.
 
   Саме через розкриття важливості складської логістики, що забезпечує ефективний облік, надійне зберігання і продуманий розподіл продукції на складі, лектор на практичних кейсах зуміла розкрити інструменти оптимізації системи логістики, яка сприяє розвитку організації та підвищує прибутковість бізнесу.
   У низці випадків логістику вигідніше й безпечніше передати на аутсорсинг професійної компанії. Але позитивний результат від такого рішення повністю залежатиме від правильного вибору постачальника послуг.
   Викладач впевнено, у логічній послідовності, подала навчальний матеріал. Вдало ставила проблему та ненав’язливо розкривала способи її вирішення, що формує творче мислення студентів. Відчувалася система в організації роботи з активізації розумової та пізнавальної діяльності студентів, щодо прищеплення навичок самостійної діяльності з розвитку логічного мислення.
  Задля наочності розкриття проблематики Надія Петрівна ознайомила студентів з відеороликом, що після перегляду був активно обговорений, а викладачем було обґрунтовано нові та незрозумілі поняття. Лектор уміло поєднала відеопрезентацію та наочні деталі, що забезпечило успішний зворотній зв’язок зі студентами та взаємозв’язок із дисциплінами професійного циклу підготовки менеджера.
 
   Колеги, які були присутні на лекції, відмітили високий методичний рівень заняття та старанну систематичну роботу викладача, вся інформація заняття згідно плану була логічною пов’язаною та актуальною. 
  Мету заняття лектора з дисципліни «Логістика» для студентів 2-го курсу спеціальності «Менеджмент» було досягнуто, про що свідчить проведене анкетування оцінки лекції як студентами, так і викладачами. 
 
Аліна Троян, доцент кафедри
менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook