Good to Great: лекція ректора Станіслава Ніколаєнка майбутнім керівникам закладів освіти

13 лютого 2021 року
     На гуманітарно-педагогічному факультеті продовжується підготовка студентів магістерських освітніх програм до ефективного здійснення майбутньої професійної управлінської діяльності у закладах освіти. Ця підготовка відбувається у межах курсу лекцій професора Станіслава Ніколаєнка з навчальної дисципліни «Керівник закладу освіти», який розкриває організаційно-педагогічні та правові основи управлінської діяльності.

     У цьому півріччі молоді керівники-освітяни формують свої знання та уміння у межах тем з організаційно-педагогічних основ управління та самоменеджменту в діяльності керівника закладу освіти, прийняття управлінських рішень, професійних вимог та професійної етики. Сьогоднішня лекція була присвячена  проблемам: історії виникнення науки управління; сучасним вимогам до керівника (Good to Great); законам самоуправління, самоменеджменту, тайм-менеджменту у діяльності керівника закладу освіти; управлінській діяльності керівника, моделі управління освітніми установами, організації праці і робочого місця; основним організаційним формам управління закладами освіти; критеріям оцінювання управлінської діяльності керівника; плануванню роботи закладу освіти.

     На цьому занятті студентів-магістрантів було спрямовано на отримання сучасних теоретичних та практичних знань з організаційно-педагогічних основ управління та самоменеджменту в діяльності керівника закладу освіти, формування потрібних вмінь та навичок щодо організації праці та плануванню роботи закладу освіти. Протягом усього заняття студенти були активними учасниками навчального дійства. Вони вступали з лектором у продуктивну дискусію, ставили актуальні запитання, доповнювали, обґрунтовано висловлювали власні думки і позиції.

     Підсумком проведених занять стало отримання студентами настанов та завдань, виконання яких дозволить розвинути їхні дослідницькі здатності та формувати професійну компетентність майбутнього керівника.

Ігор Буцик,
з
аступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook