МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ І МЕНЕДЖМЕНТ

23 листопада 2020 року
   Круасани і космос, попит і прибуток фірми, управління та гроші – все це стало предметом обговорення на відкритті віртуальної математичної академії «Математичне моделювання: попит, стратегії, управлінські рішення», започаткованої КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді»  спільно з факультетом аграрного менеджменту Національного університету  біоресурсів і природокористування України. Понад 70 учнів-членів наукового відділення математики Київського обласного територіального відділення МАН, педагогів-керівників учнівських дослідницьких проєктів стали учасниками першого заняття в академії.
   Модератор віртуальної математичної академії Валентина  Цибко, методист КОК ПНЗ “Мала академія наук учнівської молоді”, проанонсувала низку заходів у рамках обласного науково-освітнього проєкту «#М: Математика. Мислення. Майбутнє», які будуть проведені для учнів та педагогів регіону протягом року». Організаторами проєкту є департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації; Київський обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді» та факультет аграрного менеджменту Національного університету  біоресурсів і природокористування України.
   У своєму зверненні до учасників заходу Сергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України розповів про важливість математики як інструменту мислення, прикладну спрямованість математичних знань, підкреслив роль математичного моделювання в менеджменті.
   Як максимізувати прибуток фірми? Яке місце посідає математично-економічне моделювання в менеджменті? Які методи математичного моделювання використовуються в  маркетингових дослідженнях? Чи впливає цінова еластичність попиту на прийняття управлінських рішень? Відповіді на ці та інші питання учасникам онлайн-зустрічі допомогли знайти спікери – викладачі НУБІП: Вікторія Байдала, професор кафедри економічної теорії; Анна Слободяник, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С Завадського; Лариса Карпенко, доцент кафедри маркетингу та міжнародної діяльності; Ірина Титарчук, доцент  кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.
   Перший з циклу захід висвітив основні та важливі меседжі для учнів: математика це інструмент мислення, як правильно використовувати математичний апарат при розв’язуванні реальних економічних завдань, як правильно використовувати методи дослідження процесів або явищ шляхом створення їхніх математичних моделей і дослідження цих моделей.
   На завершення спікери подякували за активну участь слухачів у заході, та запросили доєднатись слухачами до безкоштовних курсів з підготовки до ЗНО з математики, що поводитимуться з 3 грудня 2020 року в режимі онлайн.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook