Студенти 3 курсу 10 групи факультету ветеринарної медицини склали іспит з дисципліни «Ветеринарна фармакологія»

17 грудня 2020 року

14 грудня 2020 року згідно графіку студенти 3 курсу 10 групи скороченого терміну навчання факультету ветеринарної медицини склали іспит з дисципліни «Ветеринарна фармакологія».
Завдячуючи вдало складеному графіку навчання і розкладу занять на факультеті ветеринарної медицини у осінньому семестрі? викладачі мали можливість попрацювати із студентами на лабораторних заняттях в аудиторії, що відповідно дало свої позитивні результати при переході на дистанційне навчання.


Сучасні технології дистанційного навчання дають можливість не втрачати зв'язок викладачів із студентами. Для раціонального використання часу під час дистанційного навчання лекції і лабораторні заняття проводились згідно затвердженого розкладу.


Дисципліну «Ветеринарна фармакологія» студентам 3 курсу 10 групи факультету ветеринарної медицини вивчали під керівництвом завідувача кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Вадима Іщенка, який проводив лекції, та доцента кафедри Григорія Бойка, який опікувався лабораторними заняттями.


Основна мета дисципліни «Ветеринарна фармакологія» – засвоїти фармакодинаміку основних лікарських засобів, тобто реакцію живого організму на їх вплив при відсутності захворювань; набути знань з фармакокінетики – розділу фармакології про основні закономірності всмоктування, розподілу, біотрансформації та екскреції лікарських речовин з організму. Отриманні знання під час вивчення «Ветеринарної фармакології» дадуть змогу лікарю ветеринарної медицини з великої кількості лікарських засобів обрати найбільш необхідні для ефективного лікування тварин, для профілактики захворювань, стимуляції фізіологічних функцій.

Для опанування теоретичних питань і виконання лабораторних занять студенти використовували електронний навчальній курс «Ветеринарна фармакологія» (дві частини) (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=17; https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2725), які розміщенні на навчальному порталі НУБіП України.

 

Щотижневе спілкування проводилось за допомогою відеоконференцій на платформі Cisco Webex. Для постійного зв’язку ще під час аудиторних занять було створено груповий чат у Viber.

Постійна робота студентів з навчальним матеріалом, здача модулів на навчальному порталі Elearn і відео-зустрічі на платформі Cisco Webex допомогла студентам підготуватися до іспиту теоретично і налаштуватися морально.

Здача іспиту студентами була запланована на платформі Elearn і складалась із двох описових теоретичних питань (одне з яких включало виписування рецепту) і десяти тестів, які автоматично формувались для кожного студента у електронному навчальному курсі «Ветеринарна фармакологія». Студенти мали 80 хвилин для вирішення тестових завдань і викладення матеріалу у описових питаннях. Після перевірки отриманого матеріалу викладачі проводили співбесіду.

Співбесіда тривала близько трьох годин, але за цікавою дискусією час минув непомітно. Всі студенти за результатами співбесіди склали успішно іспит.
Це був перший іспит у студентів на цій екзаменаційній сесії, тож побажаємо успіхів студентам і викладачам.

Вадим Іщенко,
Григорій Бойко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook