Координаційна рада: звітну кампанію по науці в НУБіП офіційно завершено

17 грудня 2020 року
     В університеті під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна пройшло підсумкове у цьому році засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності. Велика увага була присвячена обговоренню результативності наукової діяльності молодих вчених у рамках проектів, що виконуються за кошти Державного бюджету за підтримки Міністерства освіти і науки України. Доречно буде сказати, що обсяг фінансування семи наукових проектів молодих вчених у 2020 році в університеті склав 3,3 млн. грн.

     Ігор Ілліч, відкриваючи засідання, зупинився на опорних точках та актуальних завданнях, що стоять перед вченими університету на найближчий період, окреслив перспективи проходження університетом атестації ЗВО у частині провадження ними наукової діяльності за напрямами, фінансування науки у 2021 р.

     Першою про фінальні здобутки колективу у напрямі дослідження наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування доповіла Наталія Голембовська.

     Наступною про результати виконання науково-технічної (експериментальної) розробки ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах доповіла Алла Дудник.

     Про розроблену систему формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об'єднаних територіальних громад України говорила керівник теми Наталія Морозюк.

     Про результати виконання наукової теми щодо теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур детально проінформувала Наталія Нестерова.

     Розроблену колективом трансформаційну стратегію державного регулювання інформаційного простору як соціально-економічного чинника національної безпеки України представила Ірина Вороненко.

     Про хід розроблення високоефективних автоматичних регуляторів доповів Юрій Ромасевич.

     Про розробку сучасних способів прогнозування біопродуктивності і радіологічного стану лісів інтегрованими підходами ГІС та машинного навчання говорив керівник НДР Дмитрій Голяка.

     Членам координаційної ради молоді вчені представили свої презентації, у яких були висвітлені найважливіші результати наукових досліджень за звітний період і які підтвердили актуальність, інноваційність, практичну спрямованість результати наукових досліджень.
     Після активного обговорення заслуханих звітів по перших п’ятьох НДР було прийнято рішення щодо завершення виконання у повному обсязі, а по НДР під керівництвом Ю. Ромасевича та Д. Голяки – доцільності подальшого виконання.
     Підсумовуючи, начальник науково-організаційного відділу науково-дослідної частини Вікторія Самсонова акцентувала увагу присутніх на тому, що отримані наукові результати та кількісні показники виконання НДР по всіх наукових дослідженнях обов’язково мають відповідати запланованим у проєкті.
     Директор Українського НДІ сільськогосподарської радіології Валерій Кашпаров доповів про розгляд на засіданні науково-технічної ради інституту та ухвалення наукового звіту за проєктом «Закономірності впливу хронічного іонізуючого випромінювання на референтні організми рослин і тварин в екосистемах Чорнобильської зони відчуження» (науковий керівник – кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник С.Є. Левчук, реєстраційний номер проєкту 2020.02/0141), що виконувався за рахунок грантової підтримки Національного фонду досліджень України «Підтримка досліджень провідних та молодих вчених» у 2020 році. Колектив одноголосно ухвалив вважати проєкт виконаним відповідно до технічного завдання та календарного плану у 2020 р.

     Традиційно начальником планово-фінансового відділу НДЧ Валентиною Шостак було підбито підсумки і доведено до відома очільників наукових підрозділів інформацію про стан використання бюджетних коштів по статтях витрат.Директорам НДІ та заступникам деканів з наукової роботи було наголошено на активізації участі вчених університету у конкурсному відборі науково-технічних (експериментальних) розробок за державним замовленням, виконання яких розпочнеться у 2021 році за рахунок фонду державного бюджету, який триватиме до 21 грудня та необхідність проведення першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook