Студенти-магістри економічного факультету успішно представили результати досліджень

25 листопада 2020, 12:50

 

       23–24 листопада на економічному факультеті пройшла постерна презентація магістерських робіт. Епідеміологічна ситуація і дистанційне навчання внесли свої корективи і презентації були проведені випусковими кафедрами онлайн.

Магістри спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» представляли результати своїх досліджень на кафедрах фінансів та банківської справи.

З вітальними словами до учасників постерної сесії кафедри фінансів, звернулися декан економічного факультету д.е.н., професор Анатолій Діброва та завідувачка кафедри фінансів д.е.н., професор Надія Давиденко.

 

Під час постерної сесії було представлено 17 презентацій.

 

  

Магістри презентавали результати своєї роботи, дали вичерпні відповіді на питання членів комісії та присутніх.

На кафедрі банківської справи та страхування відбулась постерна презентація магістерських робіт студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», які навчаються за магістерською програмою: «Банківська справа».

З вітальним словом до учасників постерної сесії звернулася завідувачка кафедри банківської справи та страхування д. е. н., професор Любов Худолій. В першу чергу було наголошено про вимоги до змісту та оформлення магістерських робіт, крім того було акцентовано увагу на особливостях захисту наукових досліджень магістрантів. Під час постерної сесії було представлено 14 презентацій.

Комісія у складі: д.е.н., проф., зав. кафедри Худолій Л.М., к.е.н., доц. Костюк В.А., к.е.н., доц. Муравський О.А., к.е.н., доц. Файчук О.В. розглянула основні результати дослідження магістрантів кафедри.

Під час дискусії комісія висловила позитивне враження про представлені роботи та за результатами обговорення відмітила кращі постерні презентації студентів-магістрів.

На кафедрі глобальної економіки представили результати своїх наукових досліджень магістри ОПП «Прикладна економіка».   

Перед початком проведення постерних презентацій до студентів з вітальним словом звернулась завідувач кафедри глобальної економіки, д.е.н., професор Наталія Вдовенко, яка наголосила на важливості заключного етапу навчання в університеті, своєчасному та якісному оформленню та подання дипломних робіт та побажала студентам успіху на сьогоднішньому заході, вдалого проходження попереднього та основного захисту магістерських робіт.

Студенти в своїх постерах представили інноваційні розробки у галузі економіки, демонстрували хід виконання та результати наукових досліджень, зпрогнозували результати впровадження цих досягнень та показали очікуваний економічний ефект.

 

Результати проведеної постерної презентації показали, що усі студенти своєчасно завершують магістерські роботи і практично готові до захисту.

Магістри ІІ року навчання спеціальності 051 «Економіка» представляли результати досліджень на випускових кафедрах. На кафедрі економіки праці та соціального розвитку постерні роботи оцінювала комісія у складі завідувача кафедри О.Ю. Єрмакова, доцентів кафедри Балана О.Д., Ланченка Є.О., Гребеннікової А.А. та Нагорного В.В. які відмітили високих ступінь охоплення широкого кола економічних проблем з використанням арсеналу сучасних наукових методів дослідження, а ґрунтовні висновки та пропозиції засвідчили високий рівень підготовки студентів та їх готовність до захисту магістерських робіт.

Комісія розглянула представлені постерні презентації студентів-магістрів та оцінила їх, а також звернула увагу студентів на сильні сторони проектів та вказали на недоліки.

 

 

 

Проведений захід був корисним для студентів-магістрів, оскільки дав їм змогу під іншим кутом зору поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами, опанувати навички доповідача, які їм знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.

На кафедрі економіки підприємств ім. проф. Романенка відбулася постерна презентація випускних робіт студентів магістратури 2-го року навчання спеціальності 051 «Економіка», (спеціалізації «Економіка підприємства»), вибіркового блоку «Економіка аграрних формувань».

Атмосфера наукового спілкування під час таких заходів має позитивний ефект, оскільки дає можливість представити на широкий загал власний науковий доробок, а дискусійні моменти й поради слугують підґрунтям для вдосконалення останнього.

 

 У цілому ж постерна конференція показала, що магістранти, використовуючи сучасний науково-методичний інструментарій, глибоко дослідити широке коло економічних проблем, а ґрунтовні висновки й пропозиції засвідчили високий рівень підготовки студентів і їхню готовність до захисту магістерських робіт перед екзаменаційною комісією.

На кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності  відбулися постерні презентації магістрів спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Економіка». На заході, окрім завідувача та викладачів кафедри були присутні студенти бакалаврату та магістратури 1-го року навчання.  Приємно було бачити й представника від деканату в особі к. е. н., доцента Воляк Лесі Романівни.

Роботу розпочали з привітання завідувача кафедри д.е.н, професора Ільчука М. М., в якому він наголосив на важливості таких попередніх слухань на завершальному етапі написання магістерських робіт. Також він зазначив, що метою цього заходу є саме конструктивні та доброзичливі настанови студентам для їх успішної підготовки до захисту магістерських робіт.

 

Комісія у складі: д.е.н, професора Ільчука М.М., к.е.н, доцента Коновала І.А., к.е.н., доцента Любара Р.П., к.е.н., доцента Панкратової Л.Л.,  к.е.н., доцента Фурси А.В., к.е.н., доцента Яворської В.О. з цікавістю розглянула запропоновані роботи.

 

 

Представлення постерних презентацій, їх активне обговорення, а також якісне оформлення засвідчили актуальність обраних тем та високий рівень роботи студентів та їх наукових керівників.

Презентацію магістерських досліджень студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» було проведено кафедрою обліку та оподаткування проведено.

Наукові напрацювання 31 магістра оцінювали дві окремі комісії, до складу яких ввійшли науково-педагогічних працівники кафедри обліку та оподаткування: Є. Калюга (голова), члени комісії - Т. Гуренко, С Олійник, Н. Кузик, О. Боярова, К. Шевчук, О. Колеснікова та Л. Гуцаленко (голова), члени комісії: - В. Литвиненко, С. Дерев’янко, О. Данілочкіна, О. Ганяйло, Л. Мельянкова, Т. Слєсар.

Постерна конференція мала дискусійний характер, до якої долучився і декан економічного факультету Анатолій Діброва й разом зі студентами, членами комісії та науковими керівниками обговорили напрацьовані результати досліджень обліково-аналітичного та контрольного забезпечення діяльності суб’єктів господарювання.

Студенти продемонстрували набуття ними фахових компетентностей щодо володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції. Вони переконані, що проведення такої конференції – це міні-тренінг з проходження захисту магістерських робіт, який незабаром на них очікує. Це ще один з можливих способів підвищення свого наукового рівня, фахового спрямування, набуття навиків публічної дискусії.

 

Кафедрою статистики та економічного аналізу проведено постерну презентацію магістерських досліджень студентів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» магістерської програми «Стратегічний облік та бізнес-соціальна аналітика».

З вітальними словами до учасників постерної сесії звернулася завідувачка кафедри статистики та економічного аналізу д.е.н., професор Інна Лазаришина.

Наукові напрацювання 21 магістра оцінювала комісія до складу якої увійшли науково-педагогічних працівники кафедри статистики та економічного аналізу: І Лазаришина (голова), члени комісії – В. Савчук, О. Богданюк, Л. Воляк, М. Гузь Т. Куць, А. Музиченко, О. Симоненко, А. Чухліб, А. Шиш.

  

Постерна конференція мала дискусійний характер, у ній приймали участь студенти, члени комісії та наукові керівники. Було обговорено напрацьовані результати досліджень обліково-аналітичного забезпечення діяльності суб’єктів господарювання. Предметом дискусійного обговорення стали теми інноваційного характеру: організація інформаційної бази для аналізу фінансового стану підприємств в умовах діджіталізації; обліково-аналітичний моніторинг стратегічного розвитку підприємства, забезпечення антикризового управління у сільськогосподарських підприємствах, облік і аналіз необоротних активів в системі управління розвитком виробничого потенціалу підприємств, облік і розробка системи аналізу доходів від операційної діяльності, аналітичне забезпечення управління фінансовою стратегією підприємства. Особливе зацікавлення учасників викликали неординарні теми: обліково-аналітичне забезпечення управління експортно-імпортними операціями, управління операційними витратами підприємства, забезпечення оптимізації розрахунків з покупцями та замовниками.

 

Представлені роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, адже більшість магістрів вже працюють за спеціальністю на підприємствах. В своїх роботах вони використовували реальні практичні матеріали та вже набутий досвід.

Отже, останній етап підготовки до захистів магістерських робіт пройдено. Без сумніву, що отримані настанови, критичні зауваження та підказки  підуть на користь здобувачам ОС «Магістр».

 

 

Леся Воляк,

Віталій Нагорний,

заступники декана економічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook