Кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД успішно провела міжнародну конференцію для талановитої молоді!

26 жовтня 2020 року

На виконання наказу ректора НУБіП України №777 від 19.10.2020 р. колектив кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності 22 жовтня 2020 р. на високому рівні організував і провів ІІІ Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію студентів, аспірантів і молодих вчених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації»

Головною метою заходу було підвищити якість наукових досліджень студентів та аспірантів шляхом поглиблення їх знань щодо нових викликів для вітчизняного агропродовольчого сектору в умовах глобалізації. Варто зазначити, що у роботі онлайн-конференції (відбувалась за допомогою програми Zoom) взяли участь понад 50 учасників, у тому числі більше п’яти – іноземні студенти і переважна більшість членів наукового гуртка «Основи наукових досліджень в агробізнесі» (науковий керівник: доцент Олександр Файчук). Провідним модератором заходу виступила співголова конференції, завідувачка кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Тетяна Мостенська.

Відкрив роботу конференції голова оргкомітету, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук. У своїй вітальній промові голова оргкомітету наголосив на важливості й актуальності проведення такого заходу, насамперед, для студентів, які вже сьогодні мають займати активну позицію в українському суспільстві щодо усвідомлення і докладання зусиль для вирішення проблем, які стоять перед вітчизняним аграрним сектором. До числа останніх декан факультету відніс: формування ринку землі в Україні, вплив змін клімату на урожайність та валовий збір сільськогосподарських культур, еміграція українських робітників у країни ЄС та ін. Разом із тим, Анатолій Остапчук у своїй доповіді окреслив ряд першочергових завдань, до розв’язання яких і мають долучатись молоді вчені. Серед таких найбільший акцент було зроблено на доцільність підтримки урядом малого бізнесу у сільській місцевості.

Після вітальної промови декана із гостьовою лекцією на тему: «Обґрунтування стратегії розвитку компаній з урахуванням стадії консолідації галузі» виступила д.е.н., професор кафедри економіки праці та менеджменту Національного університету харчових технологій Наталія Скопенко. У своїй доповіді професорка представила результати власного дослідження, результати якого ґрунтуються на матеріалах підприємств харчової промисловості України, що викликало інтерес в учасників міжнародного заходу.

Далі розпочались виступи студентів та аспірантів, де модератором виступив секретар оргкомітету конференції доцент Олександр Файчук. Слід наголосити, що всі презентації та доповіді виявились актуальними, змістовними, інноваційними із елементами наукової новизни. Особливо варто відмітити доповіді студентки магістратури Кирильчук Анастасії на тему: «Особливості управління системами точного землеробства» та студента бакалаврату факультету аграрного менеджменту Гопки Максима на тему «Potential opportunities for beef exports from Ukraine». Якщо у першому випадку доповідач фахово продемонструвала практичний бік менеджменту систем точного землеробства, то у другому – студент упевнено й компетентно англійською мовою розкрив експортний потенціал галузі м’ясного скотарства України.

Також під час роботи конференції розкривались питання місця України на світовому ринку кукурудзи, технічного регулювання зовнішньоекономічних операцій, основних напрямів підвищення ефективності експортних операцій підприємства, стратегічних рішень національного виробника комбікормів у галузі птахівництва, маркетингового менеджменту тощо.

Разом з тим, дуже цікавою й перспективною була доповідь студентки магістратури Анастасії Калугіної, присвячена новим трендам продовольчого ринку, зокрема інтернету речей в галузі, 3D друку їжі, управління харчовими відходами тощо.

За результатами проведеної міжнародної онлайн-конференції, організаційним комітетом було прийнято рішення відзначити кращі доповіді. Таким чином переможцями та призерами заходу стали:


1 місце – Кирильчук Анастасія (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук).
2 місце – Гопка Максим (науковий керівник: к.е.н., доц. Лариса Діброва), Прасол Владислав (науковий керівник: к.е.н., доц. Наталія Голомша), Пилипенко Дмитро (науковий керівник: к.е.н., доц. Лариса Діброва), Козельська Бєата (науковий керівник: к.е.н., доц. Наталія Коваленко).
3 місце – Хлистун Денис (науковий керівник: д.е.н. проф. Леся Забуранна), Калугіна Анастасія (науковий керівник: к.е.н., доц. Наталія Коваленко), Вакуленко Олександра (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук).

Організаційний комітет вітає талановиту молодь і бажає їй творчого натхнення, міцного здоров’я і нових успіхів у підкоренні наукового Олімпу!

Тетяна Мостенська,
завідувачка кафедри адміністративного
менеджменту та ЗЕД

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook