СТАРОСТАТ: санепідеміологічний стан та організація навчального процесу

4 вересня 2020 року
   3 вересня відбулася зустріч керівництва деканату із старостами академічних груп 2 - 4 курсів механіко-технологічного факультету. Метою зустрічі слугували два основні питання: роз’яснення постанови головного державного санітарного лікаря України, стосовно алгоритму дій у випадках захворювання студентів і працівників у вищих навчальних закладах освіти та обговорення стратегії проведення майбутнього дистанційного навчання.

   Декан факультету, В’ячеслав Братішко, наголосив на постійному контролі стану здоров’я студентів, у цьому напрямку повинні активно працювати старости з кураторами академічних груп. Інформація про випадки захворювання у студентському середовищі, повинна оперативно надходити до керівництва факультету для встановлення нагляду за станом здоров’я хворого. Якщо захворювання студента виникає під час проведення занять, в навчальному корпусі 11 організовано ізолятор (кімната 204), куди направляється хворий для подальшого обстеження та дій спрямованих на встановлення діагнозу хвороби. У гуртожитку 5, де проживають студенти факультету, також передбачено ізолятор. Приміщення, у якому зафіксовано захворювання, повинно ретельно дезінфікуватися та провітрюватися. Академічній групи, до якої входить хворий – надається особлива увага та моніторинг стану здоров’я інших студентів.
   Заступник декана, Ігор Сівак, окреслив завдання старостам, обговорити з викладачами день, час і платформу проведення online консультацій з кожної дисципліни та надати інформацію про це до деканату, з вказаним посилання на зустріч. Оnline консультаціі необхідні студентам для якісного опанування знань під час дистанційного навчання, крім того, за посиланнями можна здійснювати моніторинг проведення занять та контроль за активністю здобувачів вищої освіти. Оскільки, студенти випускних курсів вже визначилися з вибором кафедр на яких будуть готувати дипломні проекти та бакалаврські роботи – до кінця очного навчання, вони повинні отримати тематику від своїх керівників та встановити з ними консультативний контакт через доступні засоби комунікацій.

 
 Старости обговорили різні ситуативні випадки дистанційного навчання з використанням електронної навчальної платформи університету Elearn, зокрема, видалення користувачів із минулих дисциплін та приєднання до актуальних. Також на зустрічі обговорено різні поточні питання, які стосуються проживання у гуртожитку, розкладу дисциплін та якості проведення занять.


Ігор Сівак, заступник декана механіко – технологічного факультету
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook