Голова Дежлісагентства відвідав постраждалі від пожеж лісгоспи Житомирщини

8 червня 2020 року
Житомирська обл.
Як лісгоспи Житомирщини ліквідовують наслідки великих лісових пожеж, сьогодні інспектували голова Держлісагентства України Андрій Заблоцький та начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.
Які площі насаджень постраждали, яка частка з них потребуватиме відновлення, як проходить відведення лісосік та розробка згарищ, як реалізувати обгорілу деревину та оперативно провести лісовідновлення – таке коло питань вивчали очільники галузі та обласного управління впродовж дня.
З керівниками лісгоспів  Андрій Заблоцький та Віктор Сахнюк обговорили  питання, котрі потребують першочергового вирішення, аби в найкоротші терміни ліквідувати наслідки вогняної стихії. 
«Лісівники активно здійснюють заходи з ліквідації наслідків лісових пожеж. Близько третини площі, яка була пройдена вогнем, не зазнала значних ушкоджень. Там горіла лише лісова підстилка, і дерева зможуть відновитися, - зазначив Андрій Заблоцький. -  Є місця, де загинули молоді насадження. Тут оперативно підготували грунт і розпочали перший етап відновлення лісів. На осінь готуються плани щодо масштабного відновлення постраждалих від пожеж лісів».
В  Ситовецькому лісництві Овруцького спецлісгоспу  Андрій Заблоцький та Віктор Сахнюк мали змогу долучитися до висаджування лісу  на такій пошкодженій вогнем ділянці.
Для садіння використовували сіянці із закритою кореневою системою. Саме вони найкраще придатні для садіння в таку не зовсім звичну для садіння лісу пору. Вони стійкі до пересаджування та мають високу приживлюваність..
Станом на сьогодні лісівники області вже відновили понад 100 гектарів насаджень - це 280 тисяч нових  дерев. 
«Сіянців із закритою кореневою системою в лісгоспах Житомирщини вирощують близько мільйона щорічно, - повідомив Віктор Сахнюк. -  Ми обов’язково відновимо усі лісові ділянки, котрі цього потребують. До цих робіт долучаться усі лісогосподарські підприємства управління і разом ми впораємося з цим лихом. »
Світлину із пожежною автомашиною, котра провалила міст, бо той її не витримав, бачила, мабуть, уся Україна. Зроблено це фото було в квітні в одному із сіл Оруцького району. Старенький міст, дійсно був не розрахований на таке навантаження. Тепер за відновлення мосту, котрий сполучає два села, взялися лісівники місцевих державних лісогосподарських підприємств, адже для мешканців сіл цей міст дуже важливий. 
Відтак за 7-10 днів роботи будуть завершені.
Завершився візит відзначенням працівників лісгоспів, котрі проявили мужність та самовідданість в боротьбі з лісовими пожежами. Нагороди від Держлісагентства та Житомирської ОДА вручали Андрій Заблоцький та голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, котрі зазначили, що лісівників-учасників ліквідації пожеж нагороди ще чекають.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Джерело: https://zt-lis.gov.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook