Анастасія Бовсуновська – бронзовий призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія»

29 травня 2020 року
Полтавський НПУ

На базі Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». Всього на конкурс було подано 83 наукові роботи, що надійшли із 38 закладів вищої освіти. У зв’язку із загальнонаціональним карантином підсумки підбивалися не на конференції (як зазвичай), а за результатами 1 етапу 2 туру (рейтингового списку наукових робіт).

Національний університет біоресурсів і природокористування України представляла студентка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності «Захист і карантин рослин» Анастасія  Бовсуновська із науковою роботою на тему «Хвороби насіння зернових культур та гриб Gonatobotrys як  потенційний агент біологічного контролю» (науковий керівник – професор кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, доктор біологічних наук  Лариса Крючкова).

Результати досліджень, отримані Анастасією Бовсуновською, відкривають нові можливості у створення біопрепаратів фунгіцидної дії. Мікофільний гриб Gonatobotrys sp., який став предметом її дослідження, активно розвивається на  фітопатогених грибах на природних субстратах, у тому числі на насінні зернових культур. Він адаптований до умов України, але його практичне використання для захисту рослин потребує розробки ефективних методів культивування. Провівши серію дослідів, Анастасія Бовсуновська визначила умови, при яких даний гриб може активно розвиватися і в культурі, що дає підстави розглядати його як потенційного агента біологічного контролю.

Галузева конкурсна комісія відзначила, що представлена робота є актуальною і має вагоме практичне значення. За результатами конкурсу Анастасія Бовсуновська нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

Вітаємо Анастасію з призовим місцем і бажаємо успіхів і наснаги в майбутньому!

 

Лариса Крючкова

професор кафедри фітопатології імені В.Ф. Пересипкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook