Вітаємо з Днем науки — професійним святом дослідників України!

15 травня 2021 року

Шановні науковці, викладачі, 

майбутні вчені – аспіранти та студенти!

День науки — це свято пошанування наукових традицій і досягнень вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання.

     Наш Університет має славні наукові традиції. За більше, ніж 120-річну діяльність зроблено чимало відкриттів, створено нові напрями науки і освіти. Нашими вченими лише за минулий рік розроблено та удосконалено 182 нових елементів технологічних процесів та технологій, 35 видів устаткування, 13 складових – живильних середовищ, консервів харчового напряму. Наукові доробки відображені в майже восьмистах статтях у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science. За сотанні п’ять років кільість публікацій в таких базах зросла у 7 разів.

     Лише за минулий рік вченими університету виконано на 50 мільйонів гривень досліджень, що значно більше попередніх років. Це, перш за все, заслуги наших визнаних вчених: Валерія Кашпарова, Семена Танчика, Петра Лакиди, Сергія Зібцева, Віталія Лисенка, Володимира Булгакова, Світлани Каленської, Івана Ковальчука, Лариси Баль-Прилипко та багатьох інших.

     Дуже добре, що від досвідчених не відстає і наша молодь. Молоді викладачі, науковці гідно продовжують традиції старших поколінь. Людмила Тітова, Наталія Грищенко, Дмитро Голяка, Олександра Троханяк, Євгеній Шульга, Тарас Лендєл, Олександра Страшок, Віктор Троханяк, Іван Опенько, Анастасія Ляшко за свою працю відзначені державними нагородами.

     Шановні друзі! Ваша наукова діяльність – це приклад натхненної праці та відданості професії. І це дає впевненість у тому, що українська наука має не лише славне минуле, але й не менш славне майбутнє.
      Хоч нині Україна перебуває в стані війни, а весь світ потерпає від наслідків пандемії, ми мусимо бути ще більш організованими і дієвими.

     Безумовно, наукові традиції в нашому колективі повинні бути збережені і продовжені. Разом з тим ми мусимо ще більше дбати про інноваційний розвиток держави, налагоджувати співпрацю з бізнесом, активніше співпрацювати з міжнародними науковими виданнями. Ще не в повній мірі реалізований потенціал навчально-дослідних господарств, спільної діяльності вчених і виробничників. Маємо зробити все для розвитку фундаментальних досліджень та інноваційної діяльності, сприяти проникненню штучного інтелекту у виробництво, поєднання біотехнологій з інформаційними системами, забезпечення участі науковців у міжнародних проєктах, оновлення матеріально-технічної бази та підвищення соціального статусу науковців.

     Знаково, що це свято ми відзначаємо напередодні 123-річниці з дня заснування нашого університету і це надає йому особливої урочистості та святковості.

Тож ректорат вітає всіх вчених, дослідників, студентство з професійним святом! Щиро зичимо Вам у цей весняний день довголіття, щастя, творчого неспокою і нових відкриттів та здобутків на благо нашої Батьківщини.

З води і роси!

З повагою,
ректор НУБіП України,
академік НАПН України Станіслав Ніколаєнко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook