Сучасні підходи та інструменти менеджменту від практиків з бізнесу в проекті "Агрокебети"

23 квітня 2020 року
Факультет аграрного менеджменту, НУБіП України

Екзаменаційний марафон продовжується в проекті Агрокебети. Наступним іспитом відповідно до графіка сесії став іспит з курсу "Сучасні підходи та інструменти менеджменту". І цей курс є надважливим для студентів, які вже зовсім скоро будуть на практиці на виробничих пот ужностях сучасних агропідприємств безпосередньо під керівництвом своїх менторів.

До викладання курсу «Сучасні підходи та інструменти менеджменту» було залучено кращих спеціалістів-практиків у даній сфері, родзинкою якого стало врахування агро-особливостей:

  • Андрій Загорулько, заступник генерального директора ІМК з проектного управління та ментор проекту «Агрокебети»;
  • Юлія Плієва, Генеральна директорка консалтингової компанії Apple Consulting та викладачка Києво-Могилянської бізнес-школи;
  • Сергій Денисов, тренер та експерт LeanSixSigma академічного партнера проекту - компанії PwC.

Структура білету була комплексна (відкриті та закриті питання) і включала питання та ситуаційні завдання з теорії Адізеса, теорії обмежень Голдрата, та LEAN management, що були вичитані протягом поточного семестру а також практичні завдання. Так, наприклад, практичним завданням для студентів від Андрія Загорулька, заступника генерального директора ІМК, було визначення стиля свого ментора та етапу життєвого циклу компанії, куди студенти будуть направлені на практику одразу ж після закінчення карантину. Під час лекцій також були визначені необхідні стилі для основних професій в агрокомпаніях.

Традиційно на іспит всі студенти з'явились без запізнень та у повному складі. Перед початком іспиту до студентів звернулась професор Тетяна Мостенська, завідувачка кафедрою адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, яка привітала усіх присутніх та побажала всім успіху в складанні іспиту.

Коментар від Ярослава Грімовича, учасника проекту "Агрокебети":

«Сучасні підходи та інструменти менеджменту» — це новий предмет для мене. Прийшовши перший раз на лекцію, я і гадки не мав, про що нам будуть розповідати та що пояснювати. В кінці семестру зрозумів, що це дуже важливий предмет для кожної людини, яка хоче досягнути певних вершин в бізнесі та зрозуміти, як спілкуватися з людиною та при спілкуванні помічати, які якості переважають у неї.

Андрій Загорулько, наш викладач, запрошений з бізнесу, познайомив нас з різними методологіями видатних людей. Одна з них — методологія Адізеса, котра допоможе проаналізувати та визначити правильний шлях в компанії. За допомогою компетентного викладача, я мав змогу визначити свій тип поведінки та зрозуміти, що треба зробити для вдосконалення особистих якостей.

Використовуючи вміння, які я здобув на цьому курсі, я матиму змогу правильно та максимально ефективно використовувати як особисті вміння, так і розуміти загальну ситуацію в тій компанії, де я буду працювати.

Для мене даний курс був дуже цікавий та розвиваючий як в професійній, так і в особистій сферах. Сподіваюся, що всі майбутні учасники проєкту «Агрокебети» зможуть також отримати корисні поради та потрібну базу, щоб мати змогу максимально ефективно впроваджувати ті знання та вміння, котрі вони здобудуть на цьому курсі».

Ми впевнені, що студенти отримали достатньо знань, щоб реалізувати себе на просторах агро без хаосу і деструктивних конфліктів!

Дарія Чорна, студентка 4 курсу факультету аграрного менеджменту,

менеджерка проекту "Агрокебети"

Олена Ковтун, доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook