Дистанційне навчання з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» для студентів 3 курсу скороченого терміну навчання

22 квітня 2020 року

Вже 5 тижнів викладачі кафедри терапії і клінічної діагностики відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. проводять навчання з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» дистанційно.
Доценти кафедри Бойко Н.І. і Голопура С.І. використовують різні форми дистанційного навчання у студентів 3 курсу скороченого терміну навчання, з використанням різних технічних та інформаційних засобів. Звичайно, найкращим способом надання студентам освітніх послуг є атестований електронний навчальний курс «Внутрішні хвороби тварин» на платформі Elearn, автором якого є старший викладач кафедри Палюх Татяна Анатоліївна. Студенти в ельорні мають змогу користуватися чудовим ілюстративним і відеоматеріалом. Однак контингент студентів скороченого терміну навчання в більшій мірі перебуває в сільській місцевості, де не завжди є вільний доступ до якісного інтернету. Тому від початку карантину в додатку-месенджер Viber були створені групи, до якої залучені 100 % студентів для здійснення постійного спілкування та обміну інформацією між викладачами та студентами. Кожного дня в цих групах проводилось експрес-опитування та аналіз опрацьованого студентами матеріалу згідно календарного плану.

 

 


Додатково було налагоджена співпраця зі студентами за допомогою електронної пошти, соціальних мереж, засобів он-лайн зв’язку.

 
На мою думку, під час дистанційного навчання студенти працюють не менше (а можливо навіть більше), ніж в аудиторії, виконують всі завдання, проходять всі діяльності курсу, вчасно здають модулі. А під час щоденних експрес-опитувань ще й жваво спілкуються, цікавляться здоров'ям, діляться особистими досягненнями. Більшість студентів цього курсу навіть у умовах карантину працюють на ветеринарних клініках. Тому я переконана, що регулярна практична діяльність та опрацювання електронних ресурсів дозволить нашим студентам справитись з екзаменаційною атестацією на відмінно.

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н.І.

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook