Вчені НУБіП розробили і готові до серійного випуску тестів на COVID-19

30 березня 2020 року
     Вчені Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України в партнерстві з компанією «Біотех Діагностик ЛТД» завершують розробку засобів для діагностики COVID-19. Мова йде про швидку імунохроматографічну тест-систему для виявлення інфікованих осіб у яких відсутні клінічні ознаки захворювання, її можна застосовувати на контрольно-пропускних пунктах на кордонах, в аеропортах, в потягах, вона не потребує спеціального обладнання, та ІФА тест-систему для виявлення антитіл і ПЛР тест-систему для виявлення специфічних ділянок генів збудника – які можна використовувати в спеціалізованих лабораторіях.

     Ця лінійка тест-систем дозволить реалізувати комплексний підхід всебічного епідемічного контролю за поширенням COVID-19, включаючи віддалені населені пункти, говорить ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко.

     На даний час завершується виготовлення дослідних зразків тест-систем, які будуть передані для випробувань. У разі позитивних результатів випробувань, в університеті може бути налагоджене серійне виробництво засобів діагностики. Налаштування технологічної лінії потужністю 100-200 тисяч тестів/місяць потребує, фінансування в межах 6 млн.грн.

 

     Університет звернувся до Міністра освіти і науки України та Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України щодо передбачення коштів на виробництво тестів.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook