НАШІ ВИПУСКНИКИ – НАША ГОРДІСТЬ

14 лютого 2020, 19:22

    Швидко плине час: тільки-но були першокурсниками, а вже відлітають у самостійне життя наші студенти, наші учні, випускники кафедри аквакультури. Більшість з них залишились вірними обраній професії і знайшли своє місце у рибній галузі – в ставових рибних господарствах та на підприємствах індустріальної аквакультури різних форм власності, в державних органах управління галуззю, у сфері рибогосподарської освіти і науки, а дехто нині працює за кордоном.

     Так, наші випускники Онищук Юрій, Терновенко (Пашко) Марина, Сироватка Денис, Паламарчук Руслан, Панасюк Антон, Пашко Сергій, Севрук Дмитро, Шарило Дмитро, Басов Олександр, Деньгуб Тетяна, Поплавська Олена, Приходько (Поліщук) Надія, Швець Артем і багато інших – гідно представляють свій факультет та університет як  справжні фахівці у сфері аквакультури. Професійна діяльність у кожного з них складається по-різному, але приємно те, що кафедра допомогла їм обрати життєвий шлях і залишається таким місцем, де завжди вислухають, зрозуміють, підкажуть і  проконсультують. Вагомий вклад у підготовку студентів та формування їх як фахівців вносить робота студентського наукового гуртка  «Рибництво», керівником якого є доцент кафедри аквакультури В.О. Коваленко. Багаторазові виїзди студентів на практичні заняття на базі виробничих підприємств дають можливість майбутньому фахівцю отримати важливі навички в роботі та відчути впевненості у власних силах.

Члени студентського наукового гуртка «Рибництво» на виїзному практичному занятті у ПП «Бестер» (с. Трипілля Київської області)

    Приємно чути слова вдячності від наших вчорашніх учнів:

  1. Артем Швець, випускник магістратури кафедри аквакультури:
  • Перший практичний досвід роботи з осетровими рибами я отримав під час виїзних занять студентського наукового гуртка «Рибництво» на садкове рибоводне підприємство «Бестер». Після закінчення університету поглиблював практичні навички на найбільшому в Україні Одеському осетринницькому комплексі, а сьогодні працюю у Словаччині, головним технологом-рибоводом сучасного підприємства з вирощування осетрових риб в рециркуляційній системі, куди мене запросили за рекомендацією мого дипломного керівника і наставника, Василя Олександровича Коваленка

Артем Швець – рибовод Одеського осетринницького комплексу

  1. Ілля Абрамський, магістрант кафедри аквакультури заочної форми навчання:
  •   Я працюю старшим рибоводом в ТОВ «АкваСистемОргнанік», що займається вирощуванням кларієвого сома і тиляпій в закритій рециркуляційній системі з елементами гідропоніки. У сфері рибного господарства я мріяв працювати давно і обрав спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» не випадково. На мою думку, заочна форма навчання матиме більший ефект, коли студент працюватиме за обраною освітньою спеціальністю. Знайти роботу за фахом мені допоміг викладач кафедри аквакультури В.О. Коваленко. Він також допомагає мені порадами у професійній діяльності.

Ілля Абрамський  – старший рибовод ТОВ «АкваСистемОргнанік»

  1.  Роман Бардик, випускник  магістратури ФТВБ зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура», активний член студентського наукового гуртка «Рибництво»:
  •  Мене завжди цікавили осетрові риби, одні з найдревніших представників тваринного світу наших водойм і цінні об’єкти товарної аквакультури. Ще бакалавром я відвідував гурток «Рибництво». Виїзні заняття на осетрове садкове господарство «Бестер» допомогли мені отримати практичні навички в роботі з осетровими рибами. На останньому курсі університету мене запросили на роботу на осетрове підприємство «Бестер», де я нині працюю старшим рибоводом. Частим гостем на підприємстві буває доцент В.О. Коваленко, який надає велику теоретичну і практичну допомогу в моїй роботі. Під його керівництвом на господарстві проходять виробничу практику студенти, проводять наукові експерименти аспіранти, відбувається стажування викладачів. Співробітники кафедри аквакультури приймають також безпосередню участь в технологічних процесах, адже підприємство «Бестер» і факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України уклали договір про співпрацю.

Роман Бардик  – старший рибовод ПП «НВСП «Бестер»»

Рибництво як основний напрям професійної діяльності обрали також випускник магістратури і переможець Всеукраїнської студентської Олімпіади 2019 р. Роман Вознюк та студент-бакалаврант заочної форми навчання Микита Горшков, які нині працюють рибоводами на рибоводних підприємствах м. Києва, ПП «Фортуна – ХХІ» і ТОВ «Біосила», відповідно, та займаються відтворенням і вирощуванням осетрових видів риб в індустріальних системах аквакультури.

Роман Вознюк  – рибовод ПП «Фортуна – ХХІ»

Микита Горшков  – рибовод ТОВ «Біосила»

Кафедра аквакультури, завдяки виробничому та науковому досвіду викладачів старшого покоління та ентузіазму молодих колег, не обмежує свою діяльність тільки аудиторними заняттями, а переймається подальшою долею випускників: активно сприяє їх працевлаштуванню, допомагає професійному становленню та розширює  співпрацю з виробниками. Адже ми свідомі того, що підготовка фахівців високої кваліфікації для рибогосподарської галузі України має вкрай важливе значення, оскільки забезпечення населення цінною дієтичною рибною продукцією уже в найближчому майбутньому належить аквакультурі.

Вовк Н.І.,

 проф., д.с.-г.н.,

завідувач кафедри аквакультури

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook