Відкрите практичне заняття із "Фотограмметрії та дистанційного зондування": особливості використання БПЛА

13 листопада 2019, 2:10
факультет землевпорядкування

 

 

У прекрасний осінній сонячний день, 13 листопада,  студенти першого курсу 3 групи мали можливість ознайомитись із безпілотним літальним апаратом (дроном) DJI Matrice 100, який дозволяє фотографувати, виконувати відеозйомку та обробляти результати за допомогою програми DroneDeploy, Agisoft PhotoScan, а також вирішувати безпосередні завдання навчальної дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування», а саме отримувати ортофотоплани та цифрові моделі рельєфу відзнятої території, метадані з різних точок місцевості тощо.

До відкритого заняття на свіжому повітрі із доцентом кафедри управління земельними ресурсами Бутенком Євгеном Володимировичем приєднався заступник декана з навчальної роботи, к.е.н. Шевченко Олександр Вікторович. Він акцентував увагу на безпосередніх характеристиках даного дрона, приведення його в робоче положення та процес зйомки на місцевості. Окрім стандартної навчально-освітньої інформації, розповів про цікаві моменти із власного досвіду під час роботи у полі із квадрокоптером.

Згодом було проведено зйомку території навчального корпусу № 6 НУБіП України, матеріали якої будуть вихідними даними для виконання практичних та самостійних робіт із навчальної дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування».

 

 
 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook