Звітно-виборна профспілкова конференція первинної профспілкової організації НУБіП України

12 грудня 2019 року

11 грудня пройшла 27-ма звітно-виборна профспілкова конференція первинної профспілкової організації НУБіП України, яка зібрала 211 делегатів. Серед них були і співробітники кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого - завідувач кафедри, доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук і старший викладач, кандидат ветеринарних наук Віталій Журенко.

Роботу розпочав звіт голови профкому Ростислава Тарасенка про роботу комітету за 2015 – 2019 роки. Він зупинився на глибоких змінах у суспільстві, що торкнулося і профспілок. В Україні вищою цінністю визнано людину, проте до досягнення задекларованого ще потрібно дійти. Серед викликів, зокрема, підготовка нового Трудового кодексу, в якому пропонується ряд тривожних змін. Приміром, скорочення терміну оплачуваної відпустки. Основне ж завдання профспілок: забезпечення гідних умов праці. Саме на це була направлена робота за звітний період, яка охопила всі сфери діяльності університету.

Серед болючих питань, які виокремив голова профкому, соціальні – забезпечення працівників житлом: його потребують майже півтисячі в основному молодих спеціалістів. Для вирішення проблеми заплановано будівництво житлових будинків в Новосілках і Чабанах.
 

У обговоренні доповіді взяли участь співробітники нашого університету. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив: співпраця з профспілковою організацією – головна умова для гарної роботи, бо адміністрація має знати, чим живе колектив. Працювати зараз складно, оскільки живемо в час постійних змін, викликаних об’єктивними причинами, а люди прагнуть стабільності. В країні ж фактично йде війна, бачимо жорстку конкуренцію з боку європейських університетів. До проблем належить і ліберальний підхід в політиці, який не має на меті турботу про людину. Але університет має і в таких умовах працювати стабільно. І наш колектив, не зважаючи ні на що, працює та вирішує і соціальні питання, і господарські тощо. Серед приємних новин: з нового року НУБіП братиме участь у рейтингові QS вже не серед країн Східної Європи і Азії, а всіх держав. Це суттєве посилення наших позицій.

Наразі перед університетом стоять кілька основних завдань: оновлення всіх сфер діяльності нашого університету з дебюрократизацією управлінського, навчально-виховного, дослідницького процесів, застосування інноваційних підходів у навчальному процесі, посилення заходів щодо охорони праці і техніки безпеки, перебудова профорієнтаційної роботи із застосуванням нових підходів, спрямування кадрової роботи на відбір і підтримку молодих вчених, нарощування ефективності міжнародних зв’язків, поліпшення гуманітарної, виховної складової (формування у студентів відповідальності за долю країни, виховання патріотизму).

Делегати конференції визнали роботу голови профспілкового комітету задовільною та переобрали Ростислава Тарасенка на новий термін, а також обрали новий склад профкому і ревізійної комісії. 

Було також обрано делегатів на VІІІ обласну конференцію профспілки працівників АПК та делеговано представника до складу обласного комітету профспілки працівників АПК.

Джерело

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook