Виховна година до Міжнародного дня толерантності.

5 листопада 2019 року

 Толерантність, культура миру  та нетерпимість до проявів дискримінації.

      Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу. Як така вона прокламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. З тих пір цей день щороку відзначається по усій планеті як Міжнародний день толерантності. 

       Асистент кафедри адміністративного та фінансового права, куратор Гбур Люся Володимирівна  провела виховну годину для студентів групи-1901, першого курсу, юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України  на тему: "Толерантність, культура миру та нетерпимість до проявів дискримінації."

    Наставник  разом зі студентами дискутували над поняттями толерантість, нетерпимість, дискримінація і дійшли до спільної думки, що сьогодні однією з головних якостей людини є толерантність - готовність прийняти інших такими, якими вони є, повага і визнання рівності кожно­го індивіда, відмова від домінування і насильства, визнання багатомірності і різноманітності людсь­кої культури, норм, вірувань, відмова від зведення різних поглядів до однієї думки, а також готовність і здатність людини мирно і злагоджено жити, функ­ціонувати і взаємодіяти в різноманітному світі. Дискримінація - у всіх її можливих формах і виразах - є однією з найбільш поширених форм порушень прав людини і зловживання правами. Вона зачіпає мільйони людей в повсякденному житті і є одним з тих явищ, які найважче виявити. Дискримінація і нетерпимість - це дві пов'язані між собою концепції. Аналізуючи культурну спадщину нашого народу, що ґрунтується на "філософії серця", можна з переконанням засвідчити, що толерантність у сприйнятті українця співвідноситься з поняттям поваги й любові .

 

асистент кафедри адміністративного та фінансового права

Люся Гбур

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook