В університет на День відкритих дверей завітали більше 1100 випускників коледжів і технікумів

31 жовтня 2019 року
     У НУБіП на День відкритих дверей для випускників коледжів і технікумів завітали більше 1100 представників 47 навчальних закладів.

     Їх зустрічали традиційною презентацією факультетів і ННІ. І цього року, аби бути найближчими до відвідувачів, про можливості і перспективи навчання їм розповідали безпосередньо студенти. Адже, погодьтеся, так і розмова складається більш невимушено і спитати можна більше (і не тільки про навчання, а й студентське дозвілля).

     Так, сучасне обладнання, яке використовується в сільськогосподарській техніці демонстрували бакалаври механіко-технологічного факультету Анна Красюк і Олег Сутковський, можливості і особливості навчання на кафедрі військової підготовки окреслював агробіолог Євген Самандрось (для більшої наочності одягнений у маскувальний комплект). А от факультет захисту рослин, біотехнологій та екології презентувала другокурсниця Анастасія Скуба, яка демонструвала рослини розмножені in vitro та розповідала про селекцію грибів, що використовуються при виготовлені наших улюблених сирів. І якщо вже другокурсники можуть так впевнено говорити про факультет і фах, то це і є найкраща демонстрація якості освіти і можливостей, які надає НУБіП.

     Дуже багато гостей прибули організовано. Цьому сприяє велика профорієнтаційна робота, яку веде університет.
     У Білоцерківського управління освіти з НУБіП укладена угода про співпрацю, говорить начальник відділу вищої освіти і науки Юлія Ткаченко. І вона обопільно вигідна, бо цього року 22 наші навчальних заклади випустять 1037 молодих людей. Сьогодні 39 з них приїхали цілеспрямовано подивитися аудиторії і лабораторії та поставити питання, які накопичились, адже вже багато спілкувались з вашими викладами, які приїздять до нас, проводять лекторії та спілкуються з молоддю.

     28 майбутніх випускників Київського міського медичного коледжу запросила викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації Світлана Вархолек, яка раніше там викладала. Всі вони націлені здобути вищу освіту саме з реабілітації і приїхали ближче познайомитися з університетом, де б хотіли здобути обраний фах.

     Університет молоді презентував ректор Станіслав Ніколаєнко. Він насамперед зауважив: нічого в житті не треба боятися. Хай з якого маленького містечка чи села ви родом, доклавши зусиль і здобувши якісну освіту, яку дають в НУБіП, та ставши частинкою його колективу, можна досягти в житті дуже багато. І прикладів успішних випускників багато, серед яких – і сам ректор.

     Розмова виявилася настільки відкритою і невимушеною, що зал відреагував питанням на дуже актуальну тему: чи буде університет проводити олімпіади для випускників коледжів і технікумів, як зараз для школярів?
     Слушність ідеї відзначив і ректор. На жаль, поки що виш обмежений у її реалізації через правила, які затверджені в МОН, але обов’язково подумаємо, як можна це зробити.

     Як стати успішним вступником-2020 розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Вона познайомила з правилами прийому та наголосила: заяву на базі молодшого спеціаліста потрібно буде подати особисто. Серед нового – обов’язкове ЗНО з української мови та літератури, а на деякі спеціальності – і з математики.

     Про студентське життя, цікаві проекти, заходи – розважальні та пізнавальні розповів голова Студентської організації університету Олександр Павелко.

     Дні відкритих дверей стають традиційними і набувають нових відтінків. Цього року університет нагородив подяками керівників навчальних закладів, які співпрацюють з НУБіП найактивніше. Серед них Ігор Іванюк (Малинський лісотехнічний коледж), Олександр Пугач (Таращанський державний технічний та економіко-правовий коледж), Віктор Терновик (Мирогощанський аграрний коледж), Валерій Булгакаиївський коледж будівництва, архітектури та дизайну), Олександр Коновалюк (Володимир-Волинський агротехнічний коледж), Василь Краснюк (Березоворудський агарний коледж), Ольга Щербак (Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка), Маргарита Романова (Київський коледж міського господарства), Володимир Вержаківський (Новочорторийський державний аграрний технікум).

     Щоб ближче познайомити гостей з насиченим творчим життям студентства аматори кафедри культурології підготували невеликий концерт.

     А далі всі поділилися, як то кажуть, за інтересами: відправилися з деканами факультетів і директорами ННІ на екскурсії до обраних підрозділів. Адже якою б гарною не була виставка, це лише маленька частинка того, що може запропонувати студенту НУБіП. І познайомитися з цими можливостями краще особисто.

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook