День куратора у Національному музеї «Чорнобиль» та виставці хризантем

17 жовтня 2019 року

 День куратора 16 жовтня студенти групи Т-41 коледжу провели у місті Києві.

… Яблуня з вирваним корінням та розкиданими яблуками, а зверху над сходами назви сіл, які припинили своє існування після Чорнобильської катастрофи… А саме оформлення Національного музею «Чорнобиль», його експозицій, настільки цікава і змістовна розповідь екскурсовода Ірини Маслюк! Все це назавжди залишиться в пам’яті.

У найбільшому залі музею студенти ознайомились з 9 тисячами експонатів: розсекреченими документами, картами, фотографіями, пам'ятками народної архітектури Полісся, зібраними під час експедицій працівниками музею у Чорнобильській зоні відчуження. Затамувавши подих, всі слухали про героїчну, самовіддану працю людей багатьох професій, цивільних і військових, з ліквідації наслідків найбільшої техногенної та радіоекологічної катастрофи сучасності. Вразили і унікальні відеоматеріали про трагедію і її наслідки, діюча діорама «Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії», макет енергоблоку атомної електростанції.

Доповненням до незабутніх вражень дня стало і відвідання виставки хризантем на Співочому полі, де кожна композиція присвячена одному із десяти сузір’їв Всесвіту. Яскраві барви осені, потопаючі в квітах хризантем фотозони для гостей – все це незабутнє!

 

Соловей О.Ю., куратор групи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook