Неповторна перлина Києва - ПАРК «ФЕОФАНІЯ»

16 жовтня 2019 року
м. Київ, парк Феофанія

Неповторна перлина Києва - ПАРК «ФЕОФАНІЯ»

 

Столиця України є одним із найзеленіших міст Європи. Вона багата на різноманітні парки, сквери та лісові насадження. Унікальне місце Києва, красивий та неповторний парк «Феофанія» у жовтні 2019 року разом із наставником, доцентом Мирославом Піковським відвідали студенти скороченого терміну навчання спеціальності «Захист і карантин рослин» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

Парк входить до складу природно-заповідного фонду України та є складовою частиною світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною. Опікується цими землями державна установа ДУ «Інститут еволюційної екології НАН України». Головною метою його створення є збереження та використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях найбільш визначних зразків паркового будівництва.

 

 

 

 

 

Під час екскурсії парком була нагода ознайомитися із сучасним ландшафтним дизайном та різноманітною флорою. Особливо студентів зацікавили квітково-декоративні рослини (троянди, хризантеми, магонія падуболиста, барбарис, самшит, ялівець, катальпа, платан кленолистий та інші) та їх поєднання у різних композиціях.

Після екскурсії у студентів залишились неймовірні враження від пейзажів парку, його флори та фауни. Для нас парк «Феофанія» став став одним із найулюбленіших осередків первозданної природи у поєднанні із сучасним мистецтвом ландшафтного дизайну.

 

 

 

Софія Гармаш,

Олександр Ченуша,

студенти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook