Знайомство першокурсників з перспективами майбутньої професії

10 липня 2019, 13:57

     Студенти 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, які навчаються за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура» у рамках програми практики з дисципліни «Вступ до спеціальності» мали можливість відвідати Інститут рибного господарства УААН України та ознайомитися з напрямками його діяльності.
    Так, заступник директора інституту д.с.-г.н. Третяк Олександр Миколайович змістовно та цікаво ознайомив студентів з основними напрямами розвитку аквакультури України, представив анонс наукових досліджень науковців інституту, ознайомив з основними об’єктами аквакультури та перспективою розвитку аквакультури в Україні.

   Олександр Миколайович відмітив, що науковці Інституту успішно працюють над вирішенням проблем сучасного рибництва, серед яких: селекційні дослідження в рибництві; комплексне вивчення стану племінних стад культивованих видів риб із використанням молекулярно-генетичних, біохімічних та цитогенетичних досліджень; розроблення методології збереження генофонду і впровадження практичних заходів з відновлення чисельності популяцій рідкісних та зникаючих видів риб; удосконалення методів кріобіотехнології в рибництві; розроблення теоретичних основ невиснажливої експлуатації рибних запасів водосховищ України; удосконалення технологій прісноводної аквакультури з поєднанням можливостей ставового рибництва та новітніх індустріальних методів відтворення і вирощування риб; розроблення нових рецептів комбікормів для риб з використанням нетрадиційних кормових компонентів; вивчення особливостей поширення інфекційних та інвазійних захворювань риб тощо.
   Потому науковий співробітник лабораторії лососівництва та відтворення зникаючих видів риб к.с.-г.н. Кучерук Анна Іванівна (випускниця факультету тваринництва та водних біоресурсів за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура») провела коротку лекцію стосовно зникаючих видів риб водойм України та особливостей їх відтворення на базі державного форелевого господарства «Лопушне».
Цікавим та інформативним було спілкуванння зі співробітниками відділу молекулярно-генетичних та біохімічних досліджень (чл.-кор. НААН України, д.с.-г.н., проф. Тарасюком Сергієм Івановичем; к.б.н. Залоїло Ольгою Василівною), сектору ДНК-технологій (к.б.н. Рудьом Юрієм Петровичем), відділу іхтіопатології (д.б.н. Матвієнко Наталією Миколаївною), які ознайомили студентів зі структурою підрозділів, сучасними методиками наукових досліджень, а також останніми досягненнями інститут за різними напрямками, які становлять вагомий внесок у розвиток аквакультури України.


   Після проведення екскурсії студенти поверталися до університету, сповнені позитивних вражень від нових знайомств, нової інформації та переконаними у перспективності та необхідності обраної ними спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

Надія Вовк

д.с.-г.н., професор, завідувач кафедри аквакультури

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook