Студенти НУБіП України кращі учасники ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія»

20 квітня 2019 року
     На передодні Дня довкілля в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України (згідно наказу МОН України – базовий заклад з проведення олімпіади) завершився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія».

     Змагання проходили за двома категоріями: студенти-екологи, що вчаться за спеціальністю "Екологія"і студенти, що вивчають дисципліну "Екологія" на інших спеціальностях (механіки, біотехнологи, енергетики, гуманітарні спеціальності тощо).

     За призові місця і звання кращих знавців з дисципліни «Загальна екологія» протягом 2 днів змагалися понад 170 студентів з 63 закладів вищої освіти України. Оцінювали роботи високопрофесійне журі з викладачів НУБіП України та університетів-учасників олімпіади, а саме: Бондарєва Л.М., к.б.н., доцент кафедри екології і ботаніки Сумського НАУ; Федоряк М.М., професор кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича; Колісник А.В., к.геогр.н., доцент кафедри екології та охорони довкілля Одеського державного екологічного університету; Лико Д.В., д.с.-г.н., завідувач кафедри екології, географії та туризму Рівненського державного гуманітарного університету; Клименко Т.К., к.б.н., доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища Дніпровського державного технічного університету.

     Урочисте засідання з нагоди закриття Олімпіади, яке вела заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Рибалко Юлія, відбулося 20 квітня. З вітальним словом до учасників Олімпіади звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, він зазначив, що спеціальність екологія, є сучасною і перспективною, а також надзвичайно затребувана державою і суспільством, що кожен з учасників має шанс для реалізації своїх можливостей в екологічній сфері та розкриття потенціалу. Також ректор побажав всім присутнім нових досягнень в подальшому їхньому житті, бути справжніми фахівцями своєї справи і не зупинятися на досягнутому. До вітальних слів приєдналися декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професор Микола Доля, голова журі, завідувач кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності, професор Боголюбов Володимир Миколайович.

     В урочистій атмосфері всі учасники, студенти та їх наставники, отримали сертифікати участі в Олімпіаді з дисципліни "Загальна екологія". Хвилюючим моментом цього зібрання стало вручення дипломів І, ІІ та ІІІ ступеня переможцям Олімпіади. Їх виявилось 13 з екологічного і 5 – з неекологічного напрямів.

 

     Дипломи І ступеня отримали студентки НУБіП України Штиволока Марина Віталіївна (екологічні спеціальності) і Артеменко Аня Олександрівна (неекологічні спеціальності), дипломи ІІ ступеня вибороли: Возняк Олена Олегівна – Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Кулаковська Анастасія Ігорівна – Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва, Кисіль Альона Леонідівна – Рівненський державний гуманітарний університет, Глод Анастасія Валентинівна – Одеський державний екологічний університет (екологічні спеціальності) та Котрус Марія Андріївна – Миколаївський національний аграрний університет; ІІІ ступеня дипломи отримали студенти: Родіна Єлізавета Русланівна – Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Отян Аліна Володимирівна – Одеська національна академія харчових технологій, Долгих Анна Олександрівна – Кременчуцький національний університет ім. М.Остроградського, Пруднікова Ганна Сергіївна – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Матросов Артем Михайлович – Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Тетюха Оксана Григорівна – Дніпровський національний університет ім. О. Гончара, Трофименко Дмитро Олександрович – Сумський національний аграрний університет(екологічні спеціальності) та Вовк Альона Олександрівна – Дніпровський державний технічний університет, Никоненко Анастасія Ярославівна – Дніпровський національний університет ім. О. Гончара, Сикало Дарина ВолодимирівнаНаціональний університет біоресурсів і природокористування.

     У командному заліку серед екологічних та неекологічних спеціальностей першою стала команда НУБіП України, другими – команди Рівненського державного гуманітарного університету та Глухівський національний педагогічний імені О.Довженка відповідно, третіми – команди Одеського державного екологічного університету та Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія».

     Всі студенти учасники та керівники команд ЗВО були відзначені сертифікатами.
     Керівники делегацій високо оцінили організацію олімпіади і подякували за її проведення.

Бажаємо учасникам і переможцям олімпіади нових звершень у їхньому житті та поклику до підкорення нових вершин!

Юлія Рибалко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook