Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність

27 березня 2019 року
м. Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

26 березня 2019 року стартував ХХІІІ Міжнародний форум товарів та послуг для дітей «BABY EXPO 2019». Під час його роботи Міністерством аграрної політики та продовольства України разом з Національною асоціацією виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», Національною асоціацією виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» і Національного університету біоресурсів і природокористування України була організована VІІ галузева спеціалізована науково-практична конференція «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність» за участю зацікавлених центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств галузі, науково-дослідних установ і ЗМІ. НУБіП представляли викладачі і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

На конференції обговорювалися питання сучасного стану, потенціалу та тенденції розвитку дитячого харчування; обговорення основних положень ЗУ «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», актуальні питання технічного регулювання, стандартизації, маркування продуктів дитячого харчування; специфіка діяльності у сфері експорту продуктів дитячого харчування. розробки стратегії розвитку виробництва продуктів дитячого харчування до 2025 року; прийняття проекту Закону України «Про дитяче харчування», внесення зміни до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку виробництва продуктів дитячого харчування і збереження пільги для виробників дитячого харчування при прийнятті нової редакції кодексу та затвердження переліку вітчизняних продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання та продажу, яких звільняються від оподаткування ПДВ. А також розроблення регіональних пілотних проектів із забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку молоком, дитячими соками і водою, встановлення норми додаткового споживання молока у загальноосвітніх навчальних закладах, удосконалення нормативної та науково-методичної бази для розвитку виробництва продуктів дитячого харчування, внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров`я України «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості» (окремі вимоги якого не узгоджуються з директивами Євросоюзу), встановлення вимог до сировини для виробництва дитячого харчування, гармонізованих з регламентами Європейського Парламенту та затвердження їх Кабміном.

Студентам було презентовано новий асортимент продукції таких виробників, як ПАТ «Яготинське для дітей», ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування», ПрАт «Вімм-Білль-Данн Україна», ТОВ «Фірма «Фавор», «Белфуд Продакшн» та були активними і професійними дегустаторами готових виробів.

Наталія Голембовська,

доцент кафедри технології м'ясних,

рибних та морепродуктів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook