Чому професія фінансиста?

11 лютого 2019 року

 Впродовж січня місяця викладачами кафедри фінансів було проведено ряд зустріч з учнями 10 - 11 класів київських шкіл.

Так, доц. Долженко І.І., Мрачковська Н.К., Олійник Л.А.  відвідали школу № 269 м. Києва. Розмова відбулася на тему: яку професію в майбутньому здобути, де працевлаштуватися після закінчення вишу та як забезпечити цікаве студентське життя, чому економічний напрям та професія фінансиста?
 
   
Під час розмови студенти були ознайомлені з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, який увійшов до десятки кращих вищих навчальних закладів України та Києва.
 
Викладачі розповіли школярам про високоякісну вищу освіту в НУБіП, про університетів – партнерів за програмою подвійного диплому, про можливість працевлаштування після закінчення вузу, бази практичного навчання студентів закордоном, про студентське самоврядування, спортивно-масову роботу, військову підготовку, переваги навчання на економічному факультеті, про підготовчі курси до ЗНО.
 
Майбутніх вступників цікавили питання про отримання подвійного диплому, практичне навчання закордоном, навчання в англомовних групах, про проведення Олімпіади для вступників-випускників шкіл.
Доцент кафедри фінансів Скрипник Г.О. відвідала спеціалізовану школу № 193 з поглибленим вивченням української мови і літератури Подільського p-ну м. Києва. Вона зустрілася з учнями 10 i 11 класів i провела ознайомчу лекцію про умови вступу та навчання в НУБіП України. Відбувся жвавий діалог у класі, питання були різнопланові. Учні цікавились правилами вступу, проходженням виробничої i переддипломної практики, навчанням за кордоном, aтакож військовою підготовкою для юнаків.
 
   
Випускники намагались більше дізнатись про спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування», її переваги на ринку праці та місця майбутнього працевлаштування.
 

 

Потомудоцент кафедри фінансів Скрипник Г.О. відвідала загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів «Гімназія № 34 «Либідь» ім. Віктора Максименка» Подільського району м. Києва
 
   

 

Доц. Скрипник Г.О. провела ознайомчу лекцію по «Фінансовій грамотності» учням 10-11 класів. Розповіла про переваги навчання в НУБіП України, отримання подвійного диплому, навчання в англомовних групах.
За сприянням директора школи Багінської Алевтини Тадеушівни, провела анкетування серед випускників школи.
 

 

31 січня Спеціалізована школа №173 м. Києва, Солом’янського району організувала День відкритих дверей для зустрічі учнів випускних класів з ВНЗ м. Києва, яку відвідали викладачі кафедри фінансів Скрипник Г.О. та Тітенко З.М.
 

 

Даний захід відвідали учні 10 та 11 класів, які цікавилися навчальним закладом, факультетами та спеціальностями на які можуть вступати майбутні випускники.
 
   
Школярі були ознайомлені з умови вступу до НУБіП України, з перевагами навчання в нашому закладі освіти, а також з перспективами подальшого працевлаштування. Крім того, майбутніх абітурієнтів було проінформовано про підготовчі курси до ЗНО в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
 
   
 

 

Проведенню зустрічі посприяла Мазаєва Л.А. директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №173 міста Києва.

 

 

 

Асистент кафедри фінансів Тітенко З.М. 1 лютого провела профорієнтаційну роботу серед учнів 11 класів Крюківщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

Майбутніх абітурієнтів цікавили питання студентського дозвілля, а також можливості прийняття участі у програмах закордонного навчання в рамках міжнародного співробітництва. Під час зустрічі всі отримали буклети з інформацією про НУБіП України, економічний факультет та кафедру фінансів, а також пам’ятні календарики, були ознайомлені з умовами вступу та навчання в НУБІП, абітурієнтів цікавило запитання щодо проведення дня відкритих дверей в нашому закладі.
 
    
За організацію зустрічей із випускниками, колектив кафедри фінансів щиро вдячний директорам шкіл, які посприяли у їх проведенні.
З початку лютого викладачі кафедри фінансів продовжують активну профорієнтаційну роботу в шкільних навчальних закладах м. Києва. Так,  5 лютого 2019 року доц.кафедри фінансів Мрачковська Н.К. та Олійник Л.А. відвідали спеціалізовану школу №61  з поглибленим вивченням інформаційних технологій та провели зустріч з учнями одинадцятого класу з приводу важливості вибору професії фінансиста.
 
   
На зустрічі майбутніх абітурієнтів ознайомили з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, науковими досягненнями викладачів та студентів, озвучили рейтингову позицію університету в Україні та Європі.
Слід відмітити, що учні звертають увагу на якість освіти, ставлять запитання про можливість працевлаштування після закінчення вузу. Особливо цікавим для них виявилась можливість отримання подвійного диплому та виробничого закордонного стажування.
Під час спілкування одинадцятикласникам було надано інформацію про наявність в університеті кафедри військової підготовки, курсів ЗНО, великої кількості студентських гуртків як наукового напрямку так і спортивного, танцювального, співочого та ін. В кінці зустрічі школярам були вручені інформаційні матеріали про наш університет, факультет та кафедру фінансів.
6 лютого доц. Негода Ю.В. провела лекцію з фінансової грамотності для одинадцятикласників Броварського вищого училища фізичної культури, що в м. Бровари та при нагоді запросила їх на день відкритих дверей та на навчання в НУБіП України.
 
   
 

 

Надія Давиденко,

 

завідувач кафедри фінансів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook