Цікаві сторінки надбань історії

23 листопада 2018 року

1

23 листопада працівники Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани представили студентам першого курсу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» декілька цікавих сторінок із надбань Музею сакрального мистецтва та історії переслідуваної церкви.

Надія Волинець, учений секретар ДІАЗу, познайомила присутніх із постаттю о. Михайла Намелівського. Він увійшов в історію нашого краю як парох декількох сіл Бережанського р-ну, як основний натхненник та творець Музею переслідуваної церкви у 2000 р., як провідний релігійно-громадський діяч Бережанщини кінця ХХ ст. Також Надія Волинець презентувала студентам книгу «Михайло Немелівський: служив Богові й Україні» (2018 р.), над упорядкуванням якої вона працювала. Книга всебічно висвітлює життя та душпастирську роботу о. М. Немелівського.

3.13.2Ірина Дубницька, головний зберігач фондів ДІАЗу, розповіла слухачам про священика Григорія Петришина, який в часи радянської влади підпільно провадив пастирську діяльність. Увазі присутніх представлено листи, автобіографію та збірку поезій «Струмочок з вічності», авторства о. Г. Петришина, де зібрані його власні вірші на релігійну та патріотичну тематику.

44.1Олена Лугова, науковий співробітник ДІАЗу, представила студентам розповідь про настоятельку Згромадження Сестер Непорочного Серця Марії Фатімської у м. Зборові сестру Надію Голейко, яка активно допомагала о. Михайлу Немелівському збирати матеріали та формувати експозицію Музею переслідуваної церкви. Присутні знайомились із двома книгами «Благослови нас з вічності» (2017 р.) та «Те, що на серці» (2018 р.), які підготувала с. Надія Голейко.

22.155.2

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook