Міжнародна конференція «Екологічні та соціальні виклики лісам і лісовому менеджменту та їх подолання»

24 жовтня 2018 року
м. Київ

В НУБіП України відбулася міжнародна конференція «Екологічні та соціальні виклики лісу". Участники конференції представляючи увесь спектр інтересів і відповідальності в лісовому господарстві від науковців і освітян до управлінців, господарників та аудиторів виявилися єдиними у необхідності запровадження адаптивного лісового менеджменту зважаючи на екологічні та соціальні загрози. Приємно, що серед інструментів трансформації нової моделі господарювання, чільне місце було надано лісовій сертифікації за схемою FSC через запровадження національного стандарту відповідального ведення лісового господарства,"- прокоментував Павло Кравець, директор Національного представництва FSC в Україні.

У роботі взяли участь провідні вчені науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів лісівничого профілю з Австрії, Білорусі, Італії, Китаю, Німеччини, Румунії, України, керівники і провідні спеціалісти лісової галузі, представники неурядових організацій та лісогосподарських підприємств.

Організаторами конференції виступили Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національне представництво FSC в Україні, Державне агентство лісових ресурсів України, Національний лісотехнічний університет України, Товариство лісівників України за підтримки Німецько-українського агрополітичного діалогу.

Тематика конференції охоплювала широкий спектр питань присвячених оцінці стану лісів і лісового господарства, інституційним та економічним механізмам трансформації лісового господарства до адаптаційного лісового менеджменту.

 

Учасники конференції відзначали, що зміни клімату спричиняють глобальні виклики лісам і лісовому господарству. Вони проявляються у виникненні катастрофічних природних явищ, зокрема, зростанні кількості великих неконтрольованих лісових пожеж, зменшенні біологічної стійкості лісів і як наслідок масової загибелі лісових насаджень. В країнах перехідної економіки, зокрема Україні, ситуація ускладнюється тривалим процесом трансформації на фоні загострення соціально-економічних проблем.

За підсумками роботи конференції було одноголосно ухвалено Резолюцію, яку буде надіслано органам державної влади.

Резолюція - sites/default/files/u184/rezolyuciya_23.10.2018.pdf

 

Інформація із сайту FSC Ukraine

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook