В університеті обговорили питання обліку і звітності в умовах законодавчих новацій 2018 року

4 жовтня 2018 року

     3 жовтня 2018 року Національний університет біоресурсів і природокористування України продовжив традицію і знову став майданчиком для зібрання, обговорення актуальних питань, обміну досвідом та навчання практикуючими та майбутніми фахівцями з обліку і оподаткування. Захід проходив за ініціативи бухгалтерсько-юридичного видання «Все про бухгалтерський облік» і кафедри обліку та оподаткування.

     Головна мета всеукраїнського науково-практичного семінару «Облік і звітність в умовах законодавчих новацій-2018» визначена інноваційними законодавчими змінами обліку і оподаткування та необхідністю їх впровадження в навчальний процес для підготовки фахівців. Обмінюватися досвідом, навчатися, дискутувати в актовому залі третього навчального корпусу зібралося більше 300 бухгалтерів різних підприємств установ та організацій України, науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування й кафедри статистики та економічного аналізу, а також бакалаври четвертого курсу та магістри спеціальності «Облік і оподаткування» («Облік і аудит»), які незабаром після отримання дипломів, поповнять лави бухгалтерів, аудиторів, фінансових аналітиків, співробітників фінансових підрозділів, відповідальних за оподаткування, тощо.

     Привітав учасників семінару ректор Станіслав Ніколаєнко, який презентував освітні і наукові можливості Національного університету біоресурсів і природокористування України. Він відмітив, що сьогодні наш університет входить до десятки кращих в Україні і посідає шосту сходинку в рейтингу «ТОП-200 Україна», а висока якість освітнього процесу підтверджується великою кількістю перемог і призових місць на Всеукраїнських студентських олімпіадах, конкурсах наукових робіт, зокрема й з обліку та оподаткування.

     Анатолій Діброва, декан економічного факультету, у своєму зверненні до присутніх відмітив актуальність підготовки фахівців зі спеціальності, високі вимоги сучасного суспільства стосовно професійних компетенцій майбутніх фахівців та зауважив, що економічним факультетом постійно здійснюється система заходів щодо поліпшення матеріально-технічної бази навчання, що дає можливість безупинно покращувати якість освітніх послуг фахівців економічного профілю.

     У своєму вітальному слові завідувач кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга звернула увагу на зміст підготовки бакалаврів та магістрів з обліку і оподаткування, а також презентувала окремі результати їх науково-дослідної роботи як невід’ємної складової навчального процесу, зазначивши що це однин із найважливіших засобів підвищення якості підготовки і виховання фахівців з вищою освітою, професійної компетентності й конкурентоспроможності майбутніх випускників на ринку праці, здатних творчо застосовувати в практичній діяльності наукові досягнення.

    Продовжила семінар Людмила Шахно −міжнародний сертифікований професійний бухгалтер САР, СІРА, директор Академії професійного бухгалтера, головний бухгалтер холдингу професійних послуг «Західна консалтингова група». Вона виступила головним спікером з обговорення законодавчих і нормативних змін обліку розрахунків з ПДВ, податку на прибуток, державними цільовими фондами; оформлення первинних документів в умовах переходу на міжнародні стандарти фінансової звітності; проведення перевірок з питань трудового законодавства Кабінетом Міністрів України; формування соціальних показників в рамках проекту Держбюджету на 2019 рік. Для студентів НУБіП України, а також студентів-гостей з Національної академії статистики, обліку та аудиту такий захід став чудовою нагодою особисто поспілкуватися з бухгалтерами-практиками, перейняти їх досвід, який у майбутньому може застерегти від можливих помилок і посилить позиції їх професійного зростання та компетенції.

     До слова слід відмітити, що переважна більшість бухгалтерів-учасників семінару відвідали наш університет вперше. Вони, як і представники співорганізаторів заходу (Всеукраїнське бухгалтерсько-юридичне видання, «Все про бухгалтерський облік», ТОВ "Західна консалтингова група") приємно були приємно вражені просторим, затишним і по-сучасному облаштованим й технічно-оснащеним актовим залом, а також дружньою атмосферою. яку випромінювали стіни Університету. Катерина Папченко, менеджер газети «Все про бухгалтерський облік», зауважила, що «… НУБіП України – це не просто виш, який гарно виглядає на листівках. Це заклад вищої освіти з особливою аурою академічної спільности і їх доброзчилівістю та людяністю, якої, на жаль, сьогодні бракує в сучасному суспільстві».

     Зі свого боку, ми також дякуємо співорганізатором за щирі слова, чудову дискусію, професійних учасників і спікера, їх настановчі і дружні поради. Сподіваємось на подальшому співпрацю з метою, перш за все, переорієнтації навчального процесу від традиційних способів передачі існуючих знань студентам до розвитку їх здібностей і новаторства в контексті інтеграції освіти, науки і практики.

Наталія Кузик,
доцент кафедри обліку та оподаткування  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook