Відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри «Біотехнологія та генетика відтворення тварин»

20 вересня 2018, 23:18
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Сьогодні, 20 вересня 2018 року, в аудиторії 121 (блок А) відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ФВМ «Біотехнологія та генетика відтворення тварин».
Порядок денний:
1. Затвердження плану-графіку роботи наукового гуртка на 2018-2019 навчальний рік (доповідач староста гуртка Шкундя Д.)
2. Наукова доповідь «Використання технології трансплантації ембріонів у тваринництві» (доповідач доц.Лакатош В.М.)
3. Різне.
План роботи гуртка на 2018-2019 навчальний рік складено з урахуванням того, що преважна частина гуртківців завершує своє навчання за ОС «Бакалавр» і упродовж року пройде навчальну та виробничу практики (всього 13 тижнів), здаватиме 8 іспитів (в т.ч.2 державних) та 12 заліків і плануватиме підготовку до вступу в магістратуру НУБіП України. Таким чином, із 30 тижнів визначених для навчальної роботи, 50% часу студенти проведуть за межами факультету (практики, канікули), ще 4 тижні (15%) – здаватимуть різні форми контролю, до яких потрібно ґрунтовно підготуватись. Після обговорення, план роботи був затверджений одноголосно.
У другому питанні, керівник наукового студентського гуртка Лакатош В.М. представив студентам доповідь на тему «Використання технології трансплантації ембріонів у тваринництві». Нині у всіх галузях тваринництва широко впроваджена технологія трансплантації ембріонів, а ринок ембріонів тварин у світі сягає мільярдів доларів. В цікавій доповіді було висвітлено увесь спектр питань: від запліднення до пересадки ембріона тваринам.
Практичну частину роботи, яка включала пошук і оцінку ембріонів за морфологічними ознаками з використанням бінокулярної лупи МБС-10, виконали всі гуртківці.

Староста наукового гуртка Шкундя Д.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook